Foto: AFP/Scanpix

No piektdienas, 29. marta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt vairākas jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir Francijas drāma Terēze (oriģinālā - Thérèse Desqueyroux) ar Odriju Totū (attēlā) titullomā.

Filmas sižets ir sekojošs: Francija, 1926. gads. Bordo reģionā, kur laulības tiek slēgtas kaimiņu starpā, lai apvienotu īpašumus, jaunā sieviete Terēze kļūst par turīgā zemes īpašnieka Dekeirū kundzi.

Terēzes radikālie uzskati nesaskan ar vietējām paražām, un viņa meklē iespējas atbrīvoties no sev nolemtās laulības, lai dzīvotu pilnasinīgu dzīvi. Kad viņas dzīve ar nemīlamo vīru pārvēršas par īstu elli, Terēze izlemj spert ārkārtējus soļus.

Filmas Terēze oficiālais reklāmas treileris

Filma ir uzņemta pēc franču literatūras klasiķa Fransuā Moriaka slavenā romāna Terēze Dekeirū motīviem.

Šis romāns pirmo reizi publicēts 1927. gadā, bet līdz šim bija ekranizēts tikai vienu reizi - 1962. gadā, un šajā versijā galvenajās lomās bija Emanuela Riva (mirstošā sirmgalve no filmas Mīlestība) un Filips Nuarē.

Terēze ir franču režijas meistara un scenārista Kloda Millera pēdējā filma - pagājušā gada aprīlī viņš 70 gadu vecumā mira, mantojumā atstājot 16 pilnmetrāžas filmas. Godinot režisora piemiņu, ar šo filmu tika noslēgts pagājušā gada Kannu kinofestivāls.

Titullomā filmējusies 34 (vai 36) gadus vecā franču skaistule Odrija Totū, kas nu jau vairāk nekā desmit gadus asociējas gandrīz tikai un vienīgi ar Amēlijas lomu filmā Le Fabuleux Destin d'Amélie Poulain (2001).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!