Foto: AP/Scanpix

No ceturtdienas, 14. marta, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt Honkongas un Ķīnas kopražojuma filmu Chinese Zodiac (latviešu variantā kļuvusi par Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks), kura tika filmēta arī Jelgavā.

Galvenajā lomā filmējies slavenais Honkongas aktieris Džekijs Čans (attēlā); viņš ir arī šīs filmas režisors un scenārija līdzautors.

Filmas galvenais varonis ir dārglietu mednieks ar iesauku Āzijas vanags. Pazīstams antikvārs viņam piedāvā atrast sešas statuetes - dzīvnieku galvas. Savulaik šīs bronzas skulptūras ietilpa 12 priekšmetu komplektā, kas attēloja zodiaka zīmes, bet Otrā opija kara laikā tās pazuda bez vēsts.

Sākumā Vanags dodas uz Franciju, jo ir zināms, ka divas statuetes atrodas pie kāda franču kolekcionāra, un tur viņš iepazīstas ar ķīniešu studenti Koko. Drīz vien sākas neprātīgi piedzīvojumi, kurā iesaistīta pat pirātu banda.

Filmas Dieva bruņas 3. Misija Zodiaks reklāmas treileris

Filmas pirmizrāde kinoteātrī Citadele būs organizēta kā pasākums, kurā ikviens apmeklētājs varēs pie kokteiļa glāzes noskatīties filmu, uzzināt, kā iespējams Čanu pierunāt filmas epizodes uzņemt Latvijā, kā arī par filmēšanas aizkulisēm Aerodium.

Tāpat skatītāji varēs tikties ar filmas galveno varoņu dublieriem un Čana lidošanas instruktoriem - Kasparu Rumu, Gunti Šeferu un Artūru Kāršenieku.

Jau ziņots, ka pasaulslavenais režisors, kaskadieris un aktieris Džekijs Čans Jelgavā ieradās 2012. gada pavasarī. Pēc trīs nedēļu neatlaidīga un mērķtiecīga darba Aerodium vēja tunelī Čans paveica plānoto un bija apmierināts ar rezultātu, kā arī bija gandarīts, ka iemācījies lidot.

Pirmo reizi Aerodium pārstāvji ar Čanu iepazinās, kad viņš izmēģināja lidojumu Latvijas paviljonā World Expo 2010 ietvaros. Lidošana viņam iepatikās, tādēļ jau Šanhajā tika izteikta iespēja, ka viņa jaunākajā filmā vārētu tikt iekļauti Aerodium akrobātikas elementi.

Teju divus gads Aerodium strādāja pie tā, lai Čans savas jaunākās filmas lidošanas epizodes filmētu tieši Latvijā.

Čana filmas epizožu uzņemšana Jelgavā Aerodium vēja tunelī notika no 2012. gada 18. aprīļa līdz 2. maijam. Čana viesošanās laikā tuneļa teritoriju kuplā skaitā apmeklēja filmzvaigznes fani. Ar viņu tikās arī Latvijas premjers Valdis Dombrovskis, uzdāvinot suvenīru - Lāčplēša cepuri Latvijas karoga krāsās.

Filma pirmizrādi Ķīnā piedzīvoja zīmīgajā datumā - 2012. gada 12. decembrī. Pirmo četru dienu laikā tā nopelnīja 34,6 miljonus ASV dolāru (vairāk nekā 18 miljonus latu), kļūstot par pelnošāko filmu visā Ķīnas kino industrijas vēsturē.

Foto galerijā: Džekija Čana komandas viesošanās Jelgavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!