Foto: Vida Press

Īsi pēc starptautiskā "Eirovīzijas" dziesmu konkursa noslēguma un Portugāles uzvaras publiskotas arī pusfinālu balsojumu tabulas, kas tad beidzot ļauj uzzināt, kā veicās Latvijas pārstāvjiem – grupai "Triana Park".

"Eirovīzijas" mājaslapā publicētie balsojumu cipari liecina – citu valstu žūrijas komisijas dziesmai "Line" bija piešķīrušas vienu punktu, kas to ierindoja pēdējā vietā. 17. vietā pēc žūrijas balsojuma bija palikusi Slovēnija, kas saņēma 16 punktu.

Skatītāju balsojumā "Triana Park" kompozīcija tika pie 20 punktiem un 17. vietas, aiz sevis atstājot Čehiju ar diviem punktiem.

Kopvērtējumā savā pusfinālā Latvijas pārstāvji ar 21 punktu palikuši pēdējā vietā, bet pirmspēdējā vietā ar 36 punktiem ierindojās Slovēnija.

Pirmā pusfināla līderis gan skatītāju, gan žūrijas balsojumā bija portugālis, 2017. gada "Eirovīzijas" konkursa uzvarētājs Salvadors Sobrals, kurš kopvērtējumā saņēma 370 punktus.

Otrajā pusfinālā ar vienu punktu pēdējo vietu ieņēma Sanmarino, pirmspēdējā vietā ar 42 punktiem palikusi Lietuva, bet Igaunija nopelnījusi 82 punktus, kas tai 18 valstu konkurencē ļāvis ieņemt 14. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!