Foto: F64

Aizvadītās nedēļas izskaņā notikušajā konkursa Supernova 2015 finālā, kurā triumfēja Aminata, saņemtas 59 222 skatītāju balsis, kas ir pēdējos gados nebijusi skatītāju aktivitāte, izvēloties Latvijas pārstāvi starptautiskajam dziesmu konkursam Eirovīzija. Balsošanā piedalījies arī milzīgs skaits ārzemnieku.

"Konkursa finālā saņemts pēdējos gados nebijis balsu skaits - 59 222, kas vairāk nekā četras reizes pārsniedz pagājušā gada Eirovīzijas nacionālās atlases superfināla balsojuma rezultātus, kad kopumā tika saņemtas 13 635 balsis," informē Latvijas Televīzijas (LTV) valdes loceklis Sergejs Ņesterovs.

Kopumā 22. februārī Supernova mājas lapu apmeklējuši 27 tūkstoši unikālo lietotāju. Interesenti izmantojuši iespēju skatīties gan konkursa fināla tiešraidi, gan alternatīvo tiešraidi, kā arī nobalsot par savu favorītu. Supernova mājas lapu kopumā apmeklēja viesi no 101 valsts. Interesanti, ka tikai 53% no tās dienas lapas apmeklējumiem bija veikti no Latvijas.

Balsojuma sadaļas apmeklējums liecina, ka par saviem favorītiem aktīvi balsojuši ne tikai Latvijas iedzīvotāji, bet arī līdzjutēji no Krievijas, Baltkrievijas, Anglijas, Spānijas un Vācijas. Balsojuši pat mūzikas mīļotāji no tādām eksotiskām valstīm kā Indonēzija un Kenija. Kopumā Latvijas pārstāvja noteikšanā piedalījušies mūzikas draugi no 76 pasaules valstīm.

Ņesterovs secina, ka šis fakts tikai apstiprina to, ka LTV pieņemtais lēmums mainīt līdzšinējo Eirovīzijas nacionālās atlases formātu ir attaisnojies. LTV tas devis papildus motivāciju jauno talantu meklēšanai. "Jau tagad ir uzsākts darbs pie 2016. gada Supernova konkursa plānošanas," atklāj Ņesterovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!