Foto: Privātais arhīvs

Pirms divām nedēļām startēja britu dziedātāju konkursa The X Factor jaunā – desmitā – sezona, un viena no atlases dalībniecēm bija Latvijas pilsone vārdā Sindra (attēlā).

Sindra gan uzstājās šova X Factor papildus raidījumā Xtra Factor, kurā nokļūst ērmīgākie kandidāti, taču arī tajā drīkst piedalīties ikviens, kuram ir darba atļauja Lielbritānijā.

Sindra sevi pieteica kā "elfu princesi no izvirtušajām Latvijas zemēm", un viņa izpildīja dziesmu I Don't Know How to Love Him, ko oriģinālā dzied Marija Magdalēna no Endrjū Loida Vēbera 1970. gada rokoperas Jesus Christ Superstar.

Latviešu meitenes dziedājumu apturēja mūziķis Garijs Bārlovs (paceļot roku, kāds no žūrijas pārstāvjiem skaņu operatoram liek apturēt pavadošo mūziku un attiecīgi kandidātam - dziedājumu).

Viņš un Ozija sieva Šarona Osborna neļāva Sindrai konkursu turpināt, lai gan abu pārējo žūrijas locekļu - dziedātājas Nikolas Šerzingeres un mūzikas menedžera Lūisa Volša - vērtējums Sindrai bija labvēlīgs.

Šī ir pirmā atlases kārta kandidātiem. Lai tiktu nākamajā kārtā, jāsaņem vismaz trīs jā vārdi no četru locekļu žūrijas. Ja Sindra būtu nokļuvusi nākamajā kārtā, viņai būtu jāuzstājas Vemblija stadionā četru tūkstošu cilvēku auditorijas priekšā.

Tiesa, arī pēc šīs uzstāšanās žūrija atkārtoti lemj, vai kandidāts tiek nākamajā kārtā.

Šova The X Factor uzvarētājs iegūst mūzikas ierakstu līgumu ar Saimona Kauela izdevniecību, kā arī vērienīgu naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!