Foto: Publicitātes foto

No piektdienas, 2. novembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt vairākas jaunas ārvalstu filmas, un viena no tām ir ”bondiānas” kino seriāla 23. filma – piedzīvojumu trilleris Operācija ”Skyfall” (oriģinālā - Skyfall).

Šajā filmā tiek pārbaudīta Bonda uzticība M brīdī, kad cilvēki no viņas pagātnes uzsāk viņas medības. Kad sākas uzbrukumi MI6, aģentam 007 ir jāatklāj, kas ir briesmu avots, un jāiznīcina tas, lai ko tas maksātu.

Filmas Operācija ”Skyfall" oficiālais reklāmas treileris

Filmas režisors ir Sems Mendess, aktrises Keitas Vinsletas bijušais vīrs, un šī viņam kā režisoram ir tikai sestā filma. Tiesa, visas iepriekšējās (Away We Go, Revolutionary Road, Jarhead, Road to Perdition un American Beauty) ir labi pazīstamas un kritiķu cildinātas filmas.

Savukārt aģenta 007 lomā jau trešo reizi iejuties Daniels Kreigs (attēlā), kurš oficiāli ir sestais Bonds šīs franšīzes vēsturē (par visiem iepriekšējiem Bondiem var lasīt šeit). Septembrī kļuva zināms, ka Daniels Kreigs parakstījis līgumu par dalību vēl vismaz divās ”bondiānas" filmās.

Citās lomās filmējušies pazīstamie aktieri Džūdija Denča, Havjērs Bardens, Ralfs Fainss, Alberts Finnijs, Bens Višovs un citi, bet ”Bonda meitenes" šajā filmā ir Naomi Harisa un Berenisa Marlo.

Jaunās Bonda filmas reklāmas un ražošanas budžets ir 150 miljoni ASV dolāru, bet kopš pirmizrādes Londonā pirms nedēļas gandrīz 100 miljonus tā jau atpelnījusi. Amerikas Savienotajās Valstīs filmu sāks demonstrēt nedēļu pēc Latvijas - 9. novembrī.

Jau ziņots, ka dažos īpašos seansos jaunā filma Latvijā jau bija skatāma - to apmeklēja daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki, bet par "Latvijas Džeimsu Bondu" neklātienē tika pasludināts aktieris Ģirts Ķesteris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!