Foto: Publicitātes foto

Kamēr LNT skatītāji ik ceturtdienu var sekot līdzi spraigajiem notikumiem šovā Lauku sēta, filmēšana jau beigusies un, izrādās, vismaz vienai no dalībniecēm pēc projekta palikušas rūgtas mieles.

Viena no spilgtākajām šova varonēm ir kareivīgā Ingūna Stapāne, kura atstājusi īstas amazones priekšstatu - viņas vīrišķīgais stils un attieksme pret dzīvi un līdzcilvēkiem darījis savu.

Kā vēsta izdevums Kas Jauns, pēc šova Ingūna trīs mēnešus palikusi strādāt lauku sētā pie saimnieces Valentīnas Roziņas, bet gaidītā atalgojuma vietā piedzīvojusi vilšanos.

"Trīs mēnešu darbs, un vienīgais, ko ieguvu - viena cūka," sūkstījusies sieviete. Saimniece viņai solījusi 100 eiro mēnesī, bet tos Ingūna nav saņēmusi.

Darba gan bijis daudz - kā jau pārliecinājušies Lauku sētas skatītāji, diena tur sākas agri, bet pie miera var doties vien līdz ar tumsiņu. Arī Ingūna strādājusi kā vergs.

Viņa, kā pati stāsta, cēlusies pussešos no rīta, darbi beigušies vien ap pusseptiņiem vakarā, pat brīvdienās neesot bijusi iespēja atpūsties un par kafijas pauzi vai atpūtu starp darbiem nav bijis ko domāt.

"Strādāju kā vergs. Atnāku uz savu istabu, novelku slapjos apavus un sieriņus, un pat nav, kur izžāvēt. Kad jāiet atkal uz kūti, velku tās pašas slapjās, netīrās zeķes kājās, un uz priekšu - strādāt," darba apstākļus ieskicējusi Ingūna.

Pēc vilšanās lauku sētā brašā regbiste atgriezusies savās mājās Lejasciema pagastā, kur viņa rūpējas par 80 gadus veco audžumammu un 18 un 15 gadus vecajiem bērniem. Tiesa, arī tur dzīve nav rožu dārzs.

"Šiten čuhņā darbu nevar atrast. Bērnu dēļ turos. Kāda man dzīve? Tās ir šausmas," izdevumam Kas Jauns sirdi kratījusi Ingūna.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!