Foto: Publicitātes foto

Enerģijas pilnā Oskara Ranceva (attēlā) izbalsošana no šova Lauku sēta bija negaidīta un visai skandaloza. Šova kolēģi sprieda, ka Oskaram "aizbraucis jumts", un nu arī pats puisis vairs neslēpj – viņam esot garīga slimība.

"Man ir Latvijā maz dzirdēta slimība - bipolārie traucējumi. Tā ir garīga saslimšana, kuras rezultātā cilvēks izjūt krasas garastāvokļa maiņas. Vienā brīdī tu izjūti milzīgu eiforiju, bet jau nākamajā - dziļu depresiju," žurnālam Privātā Dzīve pastāstījis Oskars.

Viņš atklājis, ka slimības dēļ katru dienu spiests lietot medikamentus, ko darījis arī šova laikā. Šova veidotāji bijuši informēti par Oskara saslimšanu, arī viņa ārste akceptējusi puiša dalību šovā. Taču pats Oskars nebija rēķinājies ar to, ka Lauku sētā valdošais stress būs viņam par spēcīgu.

Šobrīd Oskars atrodas Skotijā, kur iziet rehabilitācijas kursu. "Par slimības saasinājumu es nekādi nevainoju šovu. Neko nenožēloju un piedalīšanos šovā vēl joprojām uzskatu par ļoti interesantu piedzīvojumu, kas man tomēr izrādījās nedaudz par grūtu," viņš uzsvēris žurnālam. Pēc šova viņš pa taisno esot devies uz slimnīcu.

Slimības dēļ slimnīcā ārstēties Oskaram sanākot jau sesto reizi. Viņa dzīve aizritot starp divām valstīm - Latviju un Lielbritāniju, kur puisis regulāri brauc ārstēties.

"Protams, šādu slimību ārstē arī Latvijā, taču mana psihiatre uzskata - tā ir šizofrēnija. Izdzirdot vārdu šizofrēniķis, vairākums cilvēku uzskata - tas cilvēks ir pilnīgi čau. Tāpēc izvēlos ārstēties Lielbritānijā, kur psihiatri uzskata: tie ir bipolārie traucējumi.

Atšķirībā no šizofrēnijas, kad tev širmis ir ciet visu laiku, bipolāro traucējumu gadījumā kas tāds notiek tikai dažreiz," atšķirību izskaidrojis Oskars.

Puisis atklājis, ka slimības dēļ zaudējis gan darbu, gan ģimeni. Oskars pēc profesijas ir dejotājs, kurš agrāk uzstājies uz kruīza kuģiem, taču slimības saasinājuma dēļ uzrakstījis atlūgumu.

Viņam ir piecus gadus vecs dēls Ričards, kura mamma ir Dejo ar zvaigzni dalībnieka Mārtiņa Oliņa šova partnere Ilze Jankovska. Oskars spriež, ka viņa slimība bijusi pie vainas arī tajā, ka izjuka viņa un Ilzes attiecības.

Lai pastāstītu arī citiem par to, kas īsti ir šī slimība, Oskars esot uzsācis rakstīt grāmatu Šizofrēniķa stāsts. "Vēlos, lai cilvēki uzzina, kā jūtas cilvēks, kuram pilnībā aiziet ciet širmis," žurnālam Privātā Dzīve pastāstījis Oskars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!