Foto: Publicitātes foto

Šova Lauku sēta uzvarētājs Zigurds Bērzkalns (attēlā) no Talsiem atklāj intrigu un apvainojumu pilnās šova aizkulises, patiesību par dalībnieku cīņas paņēmieniem un tik ļoti apspriesto haosu Zaķīšos.

"Uzvarot šovā, es izpildīju pats sev doto solījumu. Kad mani sākotnēji izslēdza no šova, es cerēju uz to, ka atgriezīšos. Laiks gāja, un piedāvājums atgriezties netika izteikts. Uz brīdi man uzmācās šaubas, bet tieši tad arī paaicināja atpakaļ," sarunā ar DELFI Izklaidi savas izjūtas pēc uzvaras atklāj Zigurds.

Iekļuvis fināla četriniekā, Zigurds sapratis, ka nav variantu - jāuzvar. Un tas arī izdevies, jo viņš pārliecinoši uzvarējis Anitu superfinālā, izvirzoties vadībā teju visās disciplīnās.

Zigurds spriež, ka viņa uzvara bijusi taisnīga kaut vai tā iemesla dēļ, ka viņš no šova sākotnēji izbalsots intrigu un sazvērestību rezultātā. Tieši šī iemesla dēļ otrās vietas ieguvējai Anitai neesot ko sūkstīties par to, ka uzvara nav bijusi godīga, jo Zigurds finālā ieradies atpūties.

"Neviens nelika mani nepatiesi izmest no šova! Tādi ir šova noteikumi - kāds varēja atgriezties un uzvarēt," spriež Zigurds. Vīrietis pamatīgi izpētījis līgumu ar šova veidotājiem un atklāj vēl kādu niansi.

"Līgumā bija rakstīts, ka lauku sētā var būt jebkādi apstākļi. Un skaidrs, ka šāda šova veidotāji mūs nevedīs uz paraugsaimniecību, tāpēc man šķiet nesmuki, kas sacelts tāds tracis par šo it kā netīrību Zaķīšos.

Jā, tur varbūt nebija skaisti izkrāsotas sienas, bet telpas mēs paši pirms dzīvošanas kārtīgi iztīrījām. Jājautā - vai tiem, kuri kritizē kārtību šajās mājās, pašiem mājās viss ir perfekti?

Uzskatu, ka jārespektē saimnieka viedoklis un viņa kārtība, jo mēs ienākam viņa mājās, nevis otrādi. Nav ko jaukties citu lietās," skarbs savā vērtējumā ir labākais Lauku sētas dalībnieks. Šova uzvarētājs atklāj, ka ne jau dzīves apstākļi un pat ne smagais fiziskais darbs bijis lielākais pārbaudījums Lauku sētas iemītniekiem.

Visgrūtāk bijis tikt galā ar emocionālo spriedzi. "Šova laikā nometu astoņus kilogramus, un ne jau tāpēc, ka ikdienā nebūtu pieradis pie fiziska darba vai būtu vājš. Tās ir nemitīgās psiholoģiskās spriedzes sekas.

Cilvēki ekrānā redz tikai mazu daļu no tām intrigām un apvainojumiem, kas patiesībā pret mani tika vērstas. Ja ieejot šovā svēru 86 kilogramus, iznākot ārā tie bija vien 78. Un ne jau šova rīkotāji vainīgi tajā intrigu kurināšanā, nekādā gadījumā. Tie bija paši dalībnieki.

Es intrigās nepiedalījos, bet sanāca tā, ka mani pataisīja par pēdējo rupekli. Droši vien sajuta konkurenci, tāpēc izdomāja taktiku, kā mani dabūt ārā no šova. Es pats uzskatu, ka Lauku sētā strādīgākie un apzinīgākie dalībnieki bijām mēs abi ar Andi," aizkulises atklāj Zigurds.

Viņš gan uzsver, ka ar Andi iepriekš pazīstams, kā labpatīkas minēt dažiem intrigantiem, neesot bijis - abus satuvinājis strādātprieks.

Par uzvaru nopelnīto Zetor traktoru Zigurds izmantos, lai atbalstītu vecākus viņu saimniecībā. "Traktors būs uz mana vārda, bet tiks nodots lietošanā vecākiem," jauko ieceri atklāj šovs uzvarētājs.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!