Foto: Kadri no video

Pirmdienas, 27. februāra, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots attiecību šova "Patiesības spogulis" otrais raidījums, kurā par savu laimi cīnījās divi jaunieši – 21 gadu vecā Laura un 20 gadus vecais Mārtiņš.

Abi kopā ir aptuveni gadu, bet jūtas ir spēcīgas – lai gan pāris bieži ķīvējas, viens bez otra arī nevēlas dzīvot un pieļauj, ka pavadīs kopā visu mūžu.

Galvenie strīdu iemesli esot naudas trūkums un citas sadzīviskās problēmas, bet pēdējais kašķis beidzies ar pašķiršanos – jaunieši pārtraukuši kopdzīvi un katrs atgriezies pie vecākiem.

Tiesa, attiecībām punktu viņi nav pielikuši, turpina tikties kopīgajā darba vietā un ir gatavi savu nākotni glābt televīzijas šovā.

Pāra ikdienas laimi aizēnojis arī meitenes liekais svars – lai gan viņa bijusi apaļīga jau iepazīšanās sākumā, gada laikā Laura pieņēmusies svarā par 25 kilogramiem. Lai gan viņas mīļotajam patīkot formīgas sievietes, Mārtiņš jūt, ka tas sāk traucēt pašai Laurai.

Lauras atzīšanās: atstāju sevi novārtā

Foto: Kadrs no video
Ikdienā pāris ēd neveselīgi, bieži vien pārtiekot vien no čipsiem un kolas, un Laura neslēpj – viņas svara pieaugums sācies pēc kopdzīves uzsākšanas, jo tad arī sākušās grūtības ar finansēm.

"Es sāku darīt visu, lai Mārtiņam viss būtu, bet par sevi vispār aizmirsu," sūkstījās Laura.

Rūpējoties par mīļotā labsajūtu, meitene Mārtiņam gatavojusi veselīgi, bet pati devusies ēst uz "makdonaldu", kas viņai esot "svēta lieta". Bieži vien Laurai arī esot slinkums gatavot, tāpēc izvēlas uzcept nagetus vai uzvārīt pelmeņus.

Kā vēl vienu problēmu Mārtiņš atklāja Lauras neprasmi rīkoties ar naudu – vienā iepirkšanās reizē viņa spējot iztērēt līdz pat 90 eiro, un pāris dienu laikā 300 eiro pazūdot kā nebijuši.

Mārtiņš pats arī nav bez grēka – Laura uzskata, ka viņš pārāk daudz smēķē, kas būtiski ietekmē jaunā pāra kopīgo budžetu.

Skarbā nākotnes vīzija: kapu krusts un asaras

Foto: Kadrs no video
Pirms lielajām izmaiņām arī Laurai un Mārtiņam bija jāstājas baisā patiesības spoguļa priekšā, kas parāda to, kā varoņu nākotne izskatīsies pēc 20 gadiem, ja vien viņi neko savā dzīvē nemainīs. Īpaši sāpīgi tas bija Laurai, kurai pēc 20 gadiem tika prognozēta nāve. Viņa savā nākotnē nespēja raudzīties bez asarām, un arī puiša acīs riesās miklums.

Pēc ielūkošanās spogulī abi jaunieši bija gatavi pārvērtībām un devās uz "Vitalitātes akadēmiju". Lai gan viņiem mērķis bija skaidrs un puisis bija gatavs palīdzēt mīļotajai sievietei, arī pārvērtību namā Mārtiņš un Laura neiztika bez konfliktiem.

Pēc vairāku dienu dzīves kameru priekšā iezīmējās galvenā problēma – atklājās abu jauniešu nespēja normāli komunicēt, kas arī noved pie regulāriem strīdiem. Tiesa, uzlabojoties fiziskajai pašsajūtai, uz brīdi uzlabojās arī mīļoto attiecības, bet ilgā kopā būšana drīz saskaņu mazināja.

Laura mērķtiecīgi virzījās uz savu mērķi – samazināt svaru. Viņas mīļotajam ar savu apņemšanos neveicās labi – Mārtiņš bija nosolījies atmest smēķēšanu, bet ik pa brīdim ļāvās vecajam niķim, solot atmest pēc nākamās cigaretes.

Puisis pārvērtību namā ne tikai smēķēja, bet arī bija sācis virtuālu saraksti ar bijušo draudzeni, to, protams, slēpjot no Lauras. Tas meiteni apbēdināja, un abi ne pa jokam sastrīdējās.

"Es baidos, ka viņu pazaudēšu. Viņš sāks arvien vairāk čatot ar citām meitenēm, un beigās viņam pazudīs pret mani interese," uztraucās Laura. Pārdzīvojumi un ilgstošais nogurums arī lika atmest ar roku fiziskajām aktivitātēm, un trešajā nedēļā slinkumam ļāvās abi jaunieši.

Zaudēti kilogrami un bildinājums

Foto: Privātais arhīvs
Pēc trīs nedēļu ilgās prombūtnes abi atgriezās reālajā dzīvē, un tad arī sākās nopietnas grūtības – Mārtiņš nolēma sev pagatavot pelmeņus, lai gan labi zināja, ka mīļotajai meitenei jādomā par veselīgu ēdienkarti.

Laura gan braši turējās pretī kārdinājumam, tomēr neslēpa – viņai pietrūkst drauga atbalsta cīņā ar liekajiem kilogramiem. Dusmas lielākas padarīja Mārtiņa brokastis – kamēr meitene ēda olu ar kefīru, mīļotais blakus mielojās ar ceptu desiņu kaudzi.

Lielāku atbalstu meitene nesaņēma arī sporta zālē – kamēr Laura centīgi vingroja, Mārtiņš laiskojās, un drīz vien abu jauniešu apņēmība vairāk kustēties izplēnēja. Tāpat meitene dažkārt krita kārdinājumā nospert draugam kādu neveselīgu našķi, tomēr mēģināja turēties pie veselīga uztura principiem.

Kad jaunieši uz divām nedēļām tika šķirti, Laura arvien biežāk ļāvās slinkumam un zaudētie kilogrami atgriezās, tomēr šovu viņa beidza ar pozitīvu bilanci – septiņu nedēļu laikā bija zaudēti deviņi kilogrami.

Neraugoties uz visām nebūšanām, abi jaunieši bija gatavi otro reizi stāties patiesības spoguļa priekšā – šoreiz apliecinot to, ka ir gatavi turpināt attiecības. Mārtiņš šova beigās bija sarūpējis īpašu pārsteigumu – viņš Lauru bildināja, un meitene teica jāvārdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!