Foto: DELFI

Pirmdienas, 9. jūnija, vakarā LNT skatītāju vērtējumam tika nodots kārtējais Dombura studijas raidījums, kas, kā ierasts, raisīja kaismīgas diskusijas sociālajos tīklos, un šoreiz par vienu no apspriestākajām pārraides dalībniecēm kļuva dziedātāja un Playboy modele Lingita Lina Bopulu (attēlā).

Viens no jautājumiem, par ko sprieda šajā vakarā, bija Satversmes preambulas projekts, un, lai diskutētu par šo jau daudz apspriesto tēmu, Jānis Domburs pie sevis bija aicinājis politiķus un juristus Ilmu Čepāni, Andreju Elksniņu un Gunāru Kūtri.

Kā tautas pārstāvji Dombura studijā viesojās žurnāla Rīgas Laiks galvenais redaktors Uldis Tīrons, bijušais kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, kā arī šovā Okartes skatuve iepazītā modele un baltu filoloģijas studente Lingita.

Lai gan iesākumā atsauksmes sociālajos tīklos liecināja, ka pievilcīgās jaunietes atrašanās Dombura studijā nav īsti saprotama, vēlāk izskanēja atzinīgi vērtējumi par prātīgo jaunieti.

"Ar šo dokumentu palīdzību valsts spēj paust savas vērtības un pamatkategorijas pasaulē. Svarīgi atzīmēt, ka gan Lietuvā, gan Igaunijā ir šāda preambula, savukārt Latvijā tādas nav.

Manuprāt, šī preambula atgādina par latviešu patriotisko garu, mudina cilvēkus atcerēties, par ko ir cīnījušies viņu senči, vēsturi un Brīvības cīņas.

Tā liek aizdomāties par savu valsti un valodu, un aicina mazākumtautību cilvēkus cienīt kultūru un mācīties valodu. Manuprāt, tas ir ļoti svarīgi," savu viedokli skaidroja Lingita, bet, piemēram, Tīronu tas nepārliecināja un viņš stingri palika pie tā, ka preambulas teksts ir senils un rakstīts vientiešiem un idiotiem.









Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!