Foto: Publicitātes foto

Māju pārvērtību raidījums Uzmanību, gatavību, remonts! ceturtdienas, 8. janvāra vakarā devās pārveidot aktrises Regīnas Devītes (attēlā) jeb UgunsGrēka Zentiņas Rīgas mitekli. Atklājās, ka slavenā aktrise mitinās kādas komunālā dzīvokļa istabiņas stūrītī uz noplukuša matrača, istabu dalot ar vēl kādu meiteni.

Pārsteigt Devīti, pārveidojot viņas Rīgas mājokli, bija iecerējusi aktrises draudzene - rakstniece Inga Jēruma. Kā pastāstīja rakstniece, Devīte Rīgā īrē istabiņu komunālajā dzīvoklī kopā ar vēl kādu meiču un paliek pieticīgajā miteklī uz matracīša vairākas reizes nedēļā, kad neatrodas Valmierā.

Rakstniece uzskata, ka Zentiņas lomas atveidotāja dzīvē nopelnījusi ko vairāk par tik pieticīgiem apstākļiem. Devītes un otras īrnieces istabiņa pirms remonta nudien nebija nekāda skaistule - ar neizteiksmīgu krāsu nokrāsotas sienas, padomju laika mēbeles.

Leģendārajai aktrisei pat nebija savas gultas - dīva gulēja uz noplukuša matracīša kādā kaktiņā. Gar sienu bija sarindoti vecs ledusskapis un dažādas savu laiku sen nokalpojušas mēbeles, kas kalpoja kā plauktiņi dažādu mantu novietošanai. Bet tualete vispār izskatījās atbaidoša - podam pat nebija "brilles", nemaz nerunājot par iespēju nomazgāt rokas izlietnē.

LNT komandas uzdevums bija pāris stundu laikā skumjo skatu uzlabot. Tika nomainīts šausmīgais tualetes pods, vecās, sen nolietotās mēbeles nomainītas pret jaunām, veikti pārkrāsošanas un dekorēšanas darbi.

Nepievilcīgais dzīvoklis tika pārveidots par omulīgu viesnīcas numuriņa stila mitekli ar jaukām, krāsainām gultiņām un īpaši greznu lampu. Arī ķemertiņš tika padarīts omulīgs. Kā uzsver remontdarbu veicēji - no tualetes vairs nav jābēg ārā.

Pašai Devītei par remontu nebija ne jausmas, jo tas tapa rekordātrumā, laikā, kad aktrise strādāja. Pirmo reizi ienākot izremontētajā istabiņā, pazīstamā aktrise teju zaudēja valodu.

Devīte nespēja vien beigt jūsmot par izmaiņām miteklī un teica sirsnīgu paldies raidījuma komandai par viņas dzīves apstākļu uzlabošanu. Aiz laimes Zentiņas lomas atveidotāja pat apraudājās. pilnu raidījuma ierakstu iespējams noskatīties LNT arhīvā internetā. 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!