Foto: F64/Publicitātes foto

Ceturtdien, 11. augustā, Latvijas Televīzijas (LTV) uzticīgākos skatītājus pārsteidza vēsts, ka nolemts pārtraukt populārā raidījuma "Šlāgeraptauja" veidošanu. Tagad LTV atklājusi, kas nāks šī projekta vietā.

Pēc tam, kad "Šlāgeraptaujas" ilggadējā vadītāja Raiva Veidenbauma žurnālam "Ieva" atklāja, ka raidījumam pienācis gals, LTV par to, ko piedāvās vietā, iesākumā runāja izvairīgi.

Tomēr drīz vien, ņemot vērā sabiedrības interesi, viņi noslēpumainības plīvuru pār gaidāmo projektu norāvuši – jau septembrī "Šlāgeraptaujas" vietā startēs raidījums "Latvijas dziesmu dārzs", kas būs ierastās pārraides turpinājums "jaunā, vēl nebijušā kvalitātē un būtiski plašākā apjomā".

Kā jau mēļoja kuluāros, tā vadīšana uzticēta "Šlāgeraptaujas" sejai Guntim Skrastiņam, bet Veidenbaumu ekrānos nomainīs Latvijas Radio 2 personība Velga Vītola, kura jau pieredzi līdzīgā projektā guvusi, vadot LNT raidījumu "Dzintara dziesmas".

""Latvijas šlāgeraptauja" vienmēr ir bijis ļoti svarīgs LTV projekts, viens no LTV1 izklaides programmas stūrakmeņiem. Ņemot vērā mediju satura attīstību, raidījumā ieviesto uzlabojumu mērķis ir noturēt augstu raidījuma profesionālo izpildījumu un vairot tā popularitāti.

"Latvijas dziesmu dārzs" saglabās svarīgākās un stabilākās "Latvijas šlāgeraptaujas" vērtības.

Muzikālo žanru fokuss joprojām tiks balstīts uz latviešu šlāgermūziku, vieglo populāro mūziku un tautas muzicēšanas tradīcijām.

Nemainīgi paliks arī raidījuma ētera laiki sestdienu vakaros, ar atkārtojumiem svētdienās un piektdienās, kā arī tradicionālā gada aptauja un vērienīgais sezonas noslēguma koncerts brīvdabas estrādē," plašāku informāciju par jauno projektu sniedzis LTV raidījumu daļas redakciju vadītājs Mārtiņš Ķibilds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!