Foto: Privātais arhīvs

Jaunā dziedātāja Marta Grigale (attēlā) pēc iekļūšanas konkursa Supernova pusfinālā faniem atklāja, ka ir pirmdzimtā gaidībās. Māksliniece skaidro, kāpēc izvēlējusies dalīties ar skaistajiem jaunumiem un kā grūtniecība ietekmēs viņas dalību konkursā.

"Es jūtos nedaudz dīvaini. Mana dzīve šobrīd ir tiešām traka. Nekad nevarēju iedomāties, ka es vienlaicīgi piedalīšos Eirovīzijas atlasē un gaidīšu bērniņu," sarunā ar DELFI Izklaidi smejas Marta.

Viņa uzsver, ka izjūt lielu atbildību savu atbalstītāju priekšā un tieši tāpēc arī izvēlējusies publiski atklāt skaistos jaunumus. Pēc paziņojuma par grūtniecību viņa sastapusies ar divējādu sabiedrības reakciju.

Kamēr vieni meiteni apsveikuši ar skaisto notikumu, atradušies arī cilvēki, kuri sprieduši, ka grūtniecības fakta publiskošana ir triks reitingu palielināšanai. Taču Martas izvēlei bijis pavisam cits pamatojums. "Es izlēmu paziņot par gaidāmo bērniņu, lai tie, kuri par mani balso, rēķinās ar to.

Ja kāds no skatītājiem izlemj, ka grūtniecei nav vietas Eirovīzijā, viņš var balsot par kādu citu," pret klausītājiem godīga vēlas būt dziedātāja. Marta gan uzsver – labprātīgi no cīņas viņa neizstāsies un pievilt tos, kam patīk dziesma Choices, nekādā gadījumā negatavojas.

"Grūtniecība nav slimība. Un tā arī nav lieta, par ko kaunēties. Es nedomāju tāpēc izstāties no konkursa. Tā ir goda lieta – turpināt," teic skanīgā hita izpildītāja. Bērniņam jānāk pasaulē jūlijā, bet, kā zināms, Eirovīzijas starptautiskais konkurss notiek maija vidū.

Uzvaras gadījumā Marta gatava pārstāvēt Latviju arī starptautiskajā konkursā, kas nozīmē to, ka viņai Eiropai būs jādzied ar jau lielu grūtnieces vēderiņu. Eirovīzijas fani atcerēsies, ka līdzīgs pavērsiens konkursa vēsturē jau piedzīvots – 2013. gadā ar grūtnieces punci uz konkursa skatuves kāpa Igaunijas pārstāve Birgita. Tiesa, Marta tik tālu vēl neņemas domāt.

"Es biju pārsteigta jau par to, ka tiku divdesmitniekā. Iekļūšanu pusfinālā vispār negaidīju, nevaru iedomāties, ka varētu uzvarēt," godīgi atzīstas Marta. Bērniņš dziedātājas puncī nekādi netraucēs mammai uzstāties Supernova pusfinālā svētdien, 21. februārī.

Marta atklāj, ka grūtnieču nelabums viņu laimīgā kārtā nav skāris un fiziski sajūtas gaidību laikā esot tikai un vienīgi pozitīvas.

"Bērniņš pat dod man lielāku spēku. Viņš man palīdz nomierināties un sakoncentrēties pirms uznāciena," jau tagad par iedvesmošanu pateicīga gaidāmajai atvasītei ir Marta.

Atgādinām, ka savu Supernova simpātiju iespējams atbalstīt arī DELFI balsojumā šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!