Foto: F64

Lai gan daudzi populārā talantu šova "X Faktors" Latvijas versiju gaidīja ar šaubām, vai tiešām šajā projektā izdosies atrast jaunus, iepriekš plašākai sabiedrībai nezināmus talantus, pirmais raidījums apliecināja – mazajā Latvijā vēl slēpjas neuzmirdzējušas zvaigznes.

Svētdienas, 10. septembra, vakarā pie TV3 skatītājiem dosies "X Faktora" otrais atlases raidījums, bet daudzu atmiņās vēl aizvien ir Adriana Miglāne, 17 gadus veca meitene, kura pirmajā atlasē ar savu stāstu un priekšnesumu līdz asarām aizkustināja ne tikai žūrijas locekļus, bet arī daudzus šova skatītājus.

Pirms desmit gadiem meitene zaudēja tēvu, un tieši viņam jaunā dziedātāja veltīja savu uzstāšanos talantu šovā. Kā jauniete atklāja savā pieteikumā, tēvs ir bijis tas, kurš viņu bērnībā aizvedis pie vokālā pedagoga, jo vēlējies savu atvasi redzēt uz skatuves.

Pēc tēta nāves viņa trīs gadus neko nav darījusi, bet tad atradusi spēku atkal nodarboties ar to, ko vēlējusies pati un ko savai atvasei vēlējis mūžībā aizgājušais tēvs.

"Es gribētu dzirdēt, ka viņš ar mani lepojas," šova pieteikumā atzina jauniete, un viņas emocionālais veltījums guva atzinīgas atsauksmes gan no skarbajiem žūrijas locekļiem, gan skatītājiem, kuri sajūsmu neslēpa nedz sociālajos tīklos, nedz interneta komentāros, un arī pati meitene saņēmusi daudz privātu ziņu.

"Vakarā, kad rādīja pirmo "X Faktora" atlasi, burtiski 10 minūtes pēc raidījuma man nāca tik daudz paziņojumu, ka telefons vibrēja vien. Es vēl joprojām nevaru pateikties un izteikt, cik laimīga esmu. Tik daudzi rakstīja, ka tic man, ka es pārsteidzu, ka esmu favorīte.

Bauskā meitenes pāri ceļam sauca, cik skaisti es dziedāju. Mācos Bauskas Valsts ģimnāzijā, un šeit ir ļoti stingri skolotāji, bet pat viņi izsaka komplimentus un priecājas. Man ir neizsakāmi liels prieks," sarunā ar "Delfi Izklaidi" saviļņojumu neslēpj pusaudze.

Viņai šī nav pirmā pieredze "X Faktora" šovā – tā kā sapnis piedalīties tieši šajā projektā meitenei bijis jau sen, viņa pērn pieteikusies Lielbritānijas "faktoram" un saņēmusi uzaicinājumu doties uz atlasi Liverpūlē.

Foto: Privātais arhīvs
Tur viņa izturējusi trīs atlases kārtas, saņēmusi uzslavas gan par vokālo sniegumu, gan izskatu un apņēmību mērot tik garu ceļu, lai īstenotu dzīves sapni, tomēr līdz TV ekrāniem britu šovā viņa nav tikusi.

Meitenes sapnis – piedalīties "X Faktorā" – piepildījies tagad.

"Latvijā ir daudz labāk un mīļāk. Šeit katram pievērš uzmanību. Varbūt man tā šķiet, jo mājas paliek mājas, bet, protams, te nav tik daudz cilvēku un atlases ir mazāk. Par līmeni mūsu šovā noteikti nevar sūdzēties, jo viss ir tāpat kā tur. Atšķiras tikai vietas, kur filmē, jo Anglijā "X Faktors" notiek lielajās arēnās, taču ir skaidrs, ka pie mums nebūtu cilvēku, kas to arēnu aizpilda. Esmu laimīga, ka "X Faktors" beidzot notiek arī pie mums," no sirds priecājas jaunā dziedātāja, kurai tagad priekšā nākamā TV projekta kārta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!