Foto: DELFI

Lai gan telekanāla RīgaTV24 šova Misija Marss dalībnieki stilizētajā kosmosa kuģī vēl nav izturējuši pat pirmo nedēļu no gaidāmajiem septiņiem mēnešiem, svaiga gaisa, nepilnvērtīga miega un uztura dēļ viņi jau sūdzas par veselības problēmām.

Kārtējās šova pārrunās šoreiz galvenā tēma bija veselība. Drosmīgais sešinieks mitinās 80 kubikmetru lielā telpā bez logiem, bet viņu uzturs galvenokārt sastāv no graudaugu putrām bez garšvielām. Pirmā nedēļa ekstremālos apstākļos darījusi savu.

Kā pārrunās atklāja Kajaks (attēlā pa kreisi), vairāki "kosmonauti" jau cīnās ar ilgstošām galvas sāpēm, jo telpās, pēc viņa domām, trūkstot ventilācijas un svaiga gaisa. Savukārt naktī komanda guļot aptuveni piecas līdz sešas stundas, jo neesot iespējams aizmigt tāpēc, ka "kosmosa kuģī" visu laiku spīd gaisma.

Lai uzturētu drosmīgo sešinieku pie labas veselības, katru rītu viņiem notiek vingrošana, taču arī šīs nodarbības sagādājot problēmas. "Kosmonauti" sūkstās, ka sportot esot grūti, jo mazajā telpā trūkst gaisa, tāpēc pēc vingrošanas un tās laikā uznākot galvas reibonis.

Vairāki šova dalībnieki jau ciešot no paaugstināta asinsspiediena, taču šīs likstas nebūs par iemeslu tam, lai kāds izstātos no šova, kas nemaz praktiski nav iespējams, ņemot vērā, ka jaunieši taču atrodas "kosmosā".

Drosmīgākie un tiešākie jau atzinušies, ka, lai gan pašā sākumā bijis grūti pieņemt negaidīto skarbo ikdienu, nu viņi ir sapratuši, ka čīkstēt tāpat nav jēgas, un pieņem realitāti tādu, kāda tā ir.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!