Foto: DELFI

Lai gan telekanāla RīgaTV24 unikālā šova Misija Marss "kosmosa kuģis" tikai nupat slēdzis savas durvis uz 200 dienām, tā pasažieriem jau sākušies pirmie konflikti. Jaunie "kosmonauti" sūdzas par garlaicību 80 kubikmetros un labas pārtikas trūkumu.

Kā pirmajās pārrunās pēc nepilnām trīs 80 kubikmetros nodzīvotajām dienām atklāja projekta dalībnieki, viņi jau jūtoties slikti, jo neesot paēduši. Pārtika ir arī viens no konfliktu iemesliem - nākas ēst griķus bez garšvielām ar zemesriekstu sviestu, bet meitenes piktas, ka puiši to visu savāra zupai līdzīgā konsistencē.

Pašlaik komanda sadalījusies divās nometnēs - vīri un dāmas. Puiši meitenes dēvē par saspringtām un kaprīzām, bet meitenes puišus jau iesaukušas par "četriem liekiem objektiem kosmosa kuģī".

Jaunie "kosmonauti" divarpus dienu laikā paguvuši sakašķēties par rasēm un seksuālo piederību, kā arī sākuši slepus sačukstēties par šova organizatorisko pusi - trūkstot skaidrības par to, kas būs tālāk, pietrūkstot aktivitāšu un 80 kubikmetros esot garlaicīgi.

Pirmo konfliktu jau radījusi Marbela ideja, kā labi pavadīt laiku - viņš paziņojis, ka gatavs piešķirt dzīvei jaunu asumiņu un zinātnes vārdā nocirst sev roku. Šī ideja izraisījusi asu pretreakciju no Stones puses, kura puisim veltījusi visai asus vārdus.

Pagaidām dalībnieki aizpilda laiku, mazgājot un tīrot savu "kosmosa kuģi", kā arī devuši vārdiņus kamerām. "Kosmonauti" jau sākot sačukstēties par to, ka 200 dienas šādos apstākļos līdzvērtīgas 12 gadiem verdzībā, bet organizatori sola, ka tas bijis tikai sākums - nu tikai sāksies īstā spēle.

Jaunajiem censoņiem dots pirmais lielais uzdevums - šonedēļ izlasīt kādu grāmatu, par kuru pēc tam būs jākārto eksāmens, bet cerību par pilnvērtīgāku pārtiku vieš fakts, ka uz "kosmosa kuģa" klāja nupat iedēstīts mini dārziņš, kurā pēc nedēļas jau ienākšoties pirmie labumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!