Foto: Privātais arhīvs

Starp 20 māksliniekiem, kas konkursā Supernova cīnīsies par tiesībām pārstāvēt Latviju Eirovīzijā, iekļuvusi jauna māksliniece Marija Mickeviča jeb MNTHA (attēlā). Ar savu neparasto dziedāšanas stilu meitene pamatīgi pārsteidza pat pieredzējušo žūriju un skatītājus.

"Ar mūziku aizraujos jau no bērnības. Jau pirmskolas laikā dziedāju koros, tāpēc vecāki mani aizveda uz Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolu, kur mācījos vokālajā klasē," sarunā ar DELFI Izklaidi par sevi stāsta MNTHA.

"Pagājušo vasaru pabeidzu vidusskolu un izlēmu, ka esmu gatava jaunam sākumam. Nogriezu savus garos matus, un ar to sākās manas pārvērtības. Izlēmu šo gadu pēc vidusskolas pabeigšanas vēl nestudēt, bet gan izmēģināt visas apkārt esošās iespējas sevi realizēt mūzikā un mākslā. Tāpēc arī pieteicos Supernovai," stāsta MNTHA.

Supernovas pirmajā atlases kārtā ekspertu žūrijas sajūsma par meitenes īpašo stilu mijās ar neizpratni, kāpēc jaunā dziedātāja uzstāšanās laikā ir tik ļoti satraukusies. Izrādās, ka iznāciens pašmāju mūzikas grandu - Guntara Rača, Ievas Kerēvicas, Dona un Kaspara Rogas priekšā bijusi meitenes pirmā uzstāšanās ārpus skolas un koriem.

"Pēdējo reizi uz skatuves kāpu pirms gada, un mana lielākā uzstāšanās līdz šim bijusi vidusskolas vokālajā konkursā. Tāpēc arī uztraukums atlasē bija milzīgs. Nu jau esmu atradusi veidus, kā sevi pārvarēt un stresu uz skatuves pārkonvertēt enerģijā.

Man patīk uzstāties publikas priekšā. Ja notiks brīnums, un es uzvarēšu Latvijas atlasē, es noteikti atradīšu veidu, kā tikt galā ar uztraukumu, uzstājoties lielajā Eirovīzijas konkursā un godam pārstāvēšu Latviju," pārliecināta talantīgā meitene.

Lai gan konkursa atlasē meitene par sevi atstāja iespaidu kā par kautrīgu un noslēgtu būtni, MNTHA patiesībā ir sirsnīga un atvērta meitene, kura iedvesmu un enerģiju smeļas visapkārt - ikdienas norisēs.

Mntha pati labi apzinās, ka viņas piedāvājums Latvijas mūzikai un Supernovai ir kaut kas tautai neierasts, taču meiteni nebaida tas, ka viņu varētu nesaprast. "Es ceru, ka kādu uzrunās mana dziesma. 

Visu laiku taču runā par to, ka Eirovīzijai vajag jaunas asinis - es varu būt tas jaunais sākums!" Apņēmības pilna ir talantīgā meitene.  Vairāk ar jaunās dziedātājas daiļradi var iepazīties viņas Facebook lapā, bet MNTHA dziesmas pieejamas Soundcloud.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!