Foto: Publicitātes foto

Ceturtdienas, 28. decembra, vakarā tika paziņota telekanāla "STV Pirmā!" sociālā projekta "Caur ērkšķiem uz..." uzvarētāja – par to kļuva panku meitene Krista (attēlā no kreisās).

Līdz projekta finālam bija tikušas trīs dalībnieces – seksīgā lauciniece Inese, kareivīgā panku meitene Krista un trīs bērnu māmiņa Laura.

Pirms fināla visas trīs dalībnieces bija ļāvušās SPA atpūtai, kā arī prasmīgu frizieru un grima mākslinieku rokām, kas noslēguma ceremonijā viņām ļāva mirdzēt īpaši spoži, apliecinot – katra sieviete var būt zvaigzne.

Atgādinām, ka šovā dalību uzsāka desmit dzīvē daudz pieredzējušas sievietes. Projekta gaitā, trīs nedēļu laikā tiekoties ar dažādu jomu pārstāvjiem un gūstot jaunas pieredzes, dāmu uzdevums bija atrast sevī vēlēšanos un spēju mainīties, tādējādi arī, iespējams, uzlabojot dzīves apstākļus.

Uzvarētāja tika izvēlēta, apkopojot šova ekspertu un pašu dalībnieču balsojumu – trešajā vietā ierindojās Inese, bet otro vietu ar ļoti nelielu balsu starpību ieņēma Laura, kura arī tika pie ilgi gaidītās iespējas uzlabot savu smaidu.

Es ieripoju finālā: Ineses pārvērtības

Foto: Publicitātes foto
Uzsākot šovu, Inese uz pārējo fona neizcēlās – apaļīgā sieviete, kura visu mūžu bija pavadījusi laukos, bija rosīga un draudzīga, tomēr viņā bija jūtama arī nedrošība un liela kautrība, un citas dalībnieces viņai nereti pārmeta pārlieku pielāgošanos citu viedoklim.

Laikam ritot, Inese atplauka un pamazām tuvojās vienam no saviem sapņiem – viņa kļuva arvien sievišķīgāka. Savu lomu spēlēja arī tas, ka sievietei beidzot bija iespēja izbaudīt līdz šim nepiedzīvotas lietas, piemēram, apskatīt Rīgu, doties izbraucienā ar kuģīti vai apmeklēt skaistumkopšanas salonu.

"Es ieripoju finālā," smejot fināla pārraidē atzina Inese, kuru pārējās dalībnieces šova laikā mīļi iesauca par Bumbulīti. Enerģisko dāmu ceļā uz pārvērtībām iedvesmoja viņas dēli, kuri ļoti lepojās ar mammas drosmi.

Savas taisnības cīnītāja: Kristas pārvērtības

Foto: Publicitātes foto
Kareivīgā panku meitene Krista ar savu atklāto dabu un temperamentu šova laikā iekaroja daudzu skatītāju simpātijas. Tiesa, netrūka arī tādu, kuriem meitenes puiciskā, bravūrīgā un brīžiem klaji rupjā un agresīvā uzvedība nebija pieņemama.

Šova laikā Kristai tika dota iespēja parādīt arī citas sava rakstura un personības šķautnes, un pēc fināla pārvērtībām meitene pati neslēpa pārsteigumu. Tiesa, arī fināla trijnieka noslēdzošajā sarunā Krista pierādīja – viņa vēl aizvien ir gatava visiem pierādīt savu taisnību un klusēt meitene negrasās.

"Es piedomāju pie tā, ka man sevi ir jākontrolē," finālā atzina Krista, neslēpjot – šādas pārmaiņas noteikti nav iespējamas dažu nedēļu laikā. Tieši viņa no visām trim finālistēm saņēma vislielāko kolēģu atbalstu izšķirošajā balsojumā.

Es mainos: Lauras pārvērtības

Foto: Publicitātes foto
Trīs bērnu māmiņa Laura jau no pirmās dienas radīja iespaidu, ka viņa noteikti nebūs no tām, kurai var "kāpt uz galvas" – jaunā sieviete bija gatava skaļi aizstāvēt savu viedokli un nelaida garām nevienu iespēju pastrīdēties. Pārējo dalībnieču kritiku viņa visbiežāk izpelnījās dažādu emociju izpausmju dēļ – kolēģes nereti Laurai pārmeta viltus asaras un sāpju pietēlošanu līdzjūtības izraisīšanai.

"Es viņām arī neko negrasos pierādīt," fināla pārraidē, asarām līstot, pārmetumus uzklausīja Laura, bet pauda apņēmību mainīties un vairot savu pašpārliecinātību.

Skaļie strīdi bija negatīvi ietekmējuši arī Lauras ģimenes dzīvi, un nepārtrauktie konflikti ar bērnu tēvu abus jauniešus bija ļoti nomocījuši. Pēc šovā gūtās pieredzes un sarunām Laura apņēmās vismaz pamēģināt iztikt bez lamāšanās un problēmu risināšanas paceltā balsī, un arī viņas dzīvesbiedrs bija solījis savaldīties.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!