Foto: DELFI
Ceturtdienas, 5. janvāra, vakarā noslēdzās populārā pašmāju šova "Lauku sēta" sezona, un fināla cīņa bija spraiga – tajā netrūka nedz vilšanās, nedz asaru, nedz, protams, triumfa prieka.

Jau vēstīts, ka izšķirošajā cīņā tikās trīs pāri - uzņēmīgās māsas Jogita un Jolanta, mamma Ilzīte ar meitu Unu un brālēns un māsīca Rūdolfs ar Mairitu.

Pirmajā sacensību posmā dalībniekiem bija sarūpēts uzdevums, kas pārbaudīja viņu izturību un atjautību – iesākumā Daugavā, spītējot straumei, bija jāatrod pie pontoniem piestiprināta atslēga, lai atbrīvotu sevi un pārinieku no roku saitēm, tad bija jāuzrāpjas stabā pēc sērkociņiem un tad jau ierasti ar paškurtu ugunskuru jāpārkarsē striķītis.

Ar šo uzdevumu visžirgtāk tika galā Rūdolfs un Mairita, bet beidzamajā cīņā viņiem pievienojās abas māsas, kuras, lai gan aizkavējās stabā kāpšanas posmā, prata aši iekurt uguni un apsteidza Unu un Ilzīti.

Una pēc zaudējuma neslēpa vilšanos, norādot, ka, ja vien mamma viņai būtu ļāvusi kurt ugunskuru tā, kā viņa bija ieplānojusi, rezultāts varētu būt citāds, tomēr Ilzīte arī šajā situācijā mēģināja saskatīt mākoņa zelta maliņu un uzsvēra, ka abām tāpat ir iemesls lepoties.

Fināla cīņā pāriem visi uzdevumi bija saistīti ar zirgiem, un vislielāko aizķeršanos radīja gan visu saimnieces zirgu vārdu atcerēšanās, gan beidzamais pārbaudījums – atslēdziņu noņemšana no kumeļu kakliem.

Beigu beigās veiksme uzsmaidīja Rūdim un Mairitai, kuri tad arī saņēma "Fiskars" dāvanu karti 5000 eiro apmērā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!