Foto: AP/Scanpix

Otrdien, 27. martā, Royal Albert Hall zālē Londonā notika pasaules pirmizrāde leģendārās Džeimsa Kamerona filmas Titāniks 3D stereoskopiskajai versijai.

Šogad aprit 15 gadi, kopš šī filma iznāca uz kinoekrāniem, un fantastiskos ieņēmumus, kas mērāmi gandrīz divu miljardu dolāru apmērā, filmas veidotāji nolēmuši papildināt ar atjaunotu versiju.

Pie 3D versijas daudzi tehniķi un mākslinieki Kamerona vadībā strādāja 60 nedēļas, un producenti šajā projektā bija ieguldījuši papildu 18 miljonus dolāru, kas, pēc ekspertu prognozēm, ASV valstīs tiks atpelnīti jau pirmajā izrādīšanas dienā.

Bez pašas filmas jubilejas šogad 15. aprīlī apritēs tieši simts gadi kopš īstā lainera RMS Titanic nogrimšanas, savukārt maijā tiks atzīmēta kinostudijas Paramount Pictures simtā gadadiena.

Lai jaunajā versijā noskatītos Džeka un Rouzas romantisko mīlas stāstu, Londonā bija ieradušies daudzi prominenti viesi, žurnālisti, kino ļaudis un vienkārši interesenti. Spiedzošie fani gan gaidīja aktiera Leonardo di Kaprio klātbūtni, tomēr aktieris uz pirmizrādi neieradās.

Savukārt atnākuši bija citi filmas aktieri - Keita Vinsleta ar draugu Nedu Rokenrolu, Billijs Zeins, Bils Pakstons un, protams, pats režisors Kamerons ar sievu Sjūziju Eimisu.

Tāpat pirmizrādes ballīti apmeklēja arī vairāki aktieri, kas šobrīd filmējas visjaunākajā versijā par Titānika nogrimšanu - ASV, Kanādas, Lielbritānijas un Ungārijas jaunajā ABC televīzijas seriālā Titanic.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!