Foto: Wikipedia

Par bijušo austrāliešu rokgrupas AC/DC vokālistu Ronaldu Belfordu Skotu – plašāk pazīstamu kā Bonu Skotu – plānots uzņemt filmu, kuras režisors būs Edijs Mārtins. Paredzams, ka filmas, kurai vēl nav nosaukuma, uzņemšana aizņems 12 līdz 18 mēnešus.

Pēc Mārtina vārdiem, filmas uzņemšana jau sākusies, un tagad tiek rakstīts scenārija nobeigums. Režisors sazinājies ar Skota bijušo sievu Irēnu un grupas The Valentines dalībniekiem, ar kuriem kopā Skots spēlēja pirms pievienošanās AC/DC. Tiesa, pagaidām neesot atrasts aktieris, kas spēlēs galveno lomu.

Bons Skots dzimis 1946. gadā Skotijā, bet 1952. gadā kopā ar ģimeni emigrējis uz Austrāliju. Kopš 1964. gada Skots ar mainīgiem panākumiem dziedājis vairākās grupās: The Spektors, The Valentines, Fraternity, Peter Head's Mount Lofty Rangers, līdz 1974. gadā iepazinās ar AC/DC mūziķiem. Tajā pašā gadā viņš nomainīja atlaisto grupas vokālistu Deivu Evansu.

1980. gada 19. februārī Skots tika atrasts miris kāda sava drauga automašīnā. Oficiālais nāves iemesls - saindēšanās ar alkoholu. Viņa vietā AC/DC sāka dziedāt Braiens Džonsons, kurš to dara vēl līdz šim, bet Bona Skota piemiņai 1980. gada albums Back in Black tika izdots ar melnu vāciņu.

Attēlā: Bona Skota piemineklis Austrālijas pilsētā Fremantlā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!