Foto: Publicitātes foto
Ceturtdienas, 12. oktobra, vakarā LNT skatītāju vērtējumam tika nodota šova "Lauku sēta" jaunā sērija, kurā, nepieviļot cerības, emocijas sita augstu vilni.

Kad aizvadītajā sērijā no kolorītā dalībnieku pulciņa atvadījās uzņēmēja Vita, daudziem jau šķita, ka tagad "Lauku sētā" sāksies mierīgāki laiki un mazināsies emocionālās attiecību skaidrošanas. Šīs nedēļas notikumi pierādīja, ka šādām bažām pamata nav – saimniecībā palikuši gana daudz spilgtu varoņu.

Saimniece šonedēļ dalībniekiem uzticēja konservēšanas darbus, ļaujot vaļu puišu un meiteņu komandu fantāzijai un kulinārajām iemaņām. Šī šķietami nevainīgā uzdevuma laikā izcēlās pamatīgs ķīviņš starp Intaru un Evu, kura ar savu komandēšanu un lamāšanos nokaitinājusi ne vienu vien no dalībniekiem.

Tā kā Eva ir pavāre, meiteņu komandai konservēšanas darbos bija liela priekšrocība, un mutīgā dāma arī pati nebija tā, kura pieticīgi slēptu savas prasmes, saērcinot ne tikai pretiniekus, bet arī dažu labu sabiedroto. Intaram gan tik ļoti bija apnikusi Evas lielīšanās, ka viņš nebaidījās norādīt uz dāmas kļūdām, saņemot arī pienācīgu atbildi un izsmieklu par puišu marinēšanas prasmēm.

Beigu beigās tapa skaidrs – ja arī bija šķitis, ka starp puišiem un meitenēm iespējama mierīga un cieņpilna cīņa, ir tikai laika jautājums, kad visi ieroči tiks atzīti par gana labiem. Tiesa, starp komandām ir viena būtiska atšķirība – ja puiši vēl aizvien turas kopā, meiteņu daba novedusi pie šķelšanās pašu komandas iekšienē, un pagaidām viņas kopā tur tikai lielas bailes no Evas.

Vairākas meitenes arī nav vairījušās atzīt – viņas labprāt rīkotos citādi, bet baidās, ka tad Eva uz viņām kliegs un dzīve "Lauku sētā" vairs nebūs.

Paralēli marinēšanas darbiem un malkas gādāšanai mežā puiši aizkulisēs lēma, ka mēģinās uz izbalsošanas strīpas sēdināt Evu, kas palīdzētu sašķelt pretinieku komandu, bet viņu plānos korekcijas ieviesa saimniece, kura Evai piešķīra nedēļas čaklākā strādnieka godu.

Nedēļas sliņķa tituls tika Egīlam, kurš lietus laikā bijis manīts, slēpjoties mašīnā, kā arī mazliet par daudz rājis un komandējis Normundu, bet iekšējā balsojumā vienādu balsu skaitu saņēma Inese, par kuru balsoja puiši, un Intars, par kuru balsot bija likusi Eva. Pupiņu lasīšanā labāk veicās Intaram, bet izšķirošajā cīņā starp Egīlu un Inesi veiklāka izrādījās meiteņu komandas pārstāve, un brašajam puisim lauku sētu nācās pamest.

Foto: Publicitātes foto
Kad tapa zināms, ka visi puiši balsojuši par Inesi, uzvirmoja negaidītas kaislības – tā kā meitenei bija radies priekšstats, ka viņu un Kristapu saista īpaši draudzīgas jūtas, šādu nodevību viņa nebija gaidījusi. Vēlāk Inese arī atzina – ja viņai būtu bijis jādodas mājās, Kristaps no viņas būtu saņēmis pamatīgu pļauku.
Puišu komanda tagad zaudējusi divus dalībniekus, meitenes ir vairākumā, un Eva, šķiet, jūtas ļoti pārliecināta par savām līderes pozīcijām, norādot, ka tagad puiši viens pēc otra dosies mājup.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!