Foto: Kadrs no video

Otrdien, 14. februārī, TV3 raidījums "Bez tabu" piedāvāja sekot līdzi iepazīšanās eksperimentam "Pirmais skūpsts", kurā satikās septiņi svešinieku pāri. Iespējamo jūtu ķīmiju katrs pāris varēja noskaidrot, ļaujoties pirmajam skūpstam ar aizsietām acīm.

Nebēdnīgajam piedzīvojumam bija pieteicies arī šī gada eksperimenta jaunākais dalībnieks, astoņpadsmit gadus vecais Kristiāns, kurš ikdienā mācās un strādā autoservisā.

"Es vēlos iepazīties ar jauku meiteni, ar kuru veidot attiecības un nākotnē, protams, arī ģimeni. Viņai jābūt skaistai, izskatīgai, gudrai – sapņu meitenei," savu ideālo sirdspuķīti kameru priekšā iztēlojās Kristiāns.

Raidījuma veidotāji bija izlēmuši, ka jaunajam puisim vissaldākais skūpsts varētu izdoties ar deviņpadsmit gadus veco Aiju – tiešsaistes kazino dīleri. Ziņa par Aijas piedalīšanos "Pirmajā skūpstā" interneta plašumos bija izplatījusies jau pāris nedēļas iepriekš, un, uzzinājuši par šo faktu, sarosījās pret meiteni nelabvēlīgi noskaņoti komentētāji. Viņi negatīvi izteicās gan par Aijas fotogrāfijām, gan viņas izvēli piedalīties iepazīšanās eksperimentā – tika uzsvērts, ka meitenei labāk vajadzētu rūpēties par savu bērniņu un mazāk domāt par izklaidēm. Tolaik, sajūtot ļaužu negatīvo nostāju, Aija nolēma sazināties ar "Delfi Izklaidi", lai izstāstītu pašas versiju par savas dzīves patieso ainu.

Visvairāk meitenei sāpējis, ka anonīmie komentētāji apsprieduši viņu kā sliktu māti. Meitene atzīst, ka līdz šim ir glabājusi sāpīgu noslēpumu, par kuru zina tikai daži viņas draugi un kolēģi.

"Tad, kad biju stāvoklī, mans puisis regulāri pacēla pret mani roku, tāpēc astotajā mēnesī man vajadzēja taisīt ķeizargriezienu. Bērns piedzima ar problēmām, tā saucamo ūdensgalvu."

Neilgi pēc dzemdībām attiecības ar bērna tēvu pajukušas, un, sapratusi to, cik grūti ir bērnu ar īpašām vajadzībām uzaudzināt, pēc vairāk nekā gada Aija nolēmusi mazo atdot aprūpē kādas labi pazīstamas personas rokās. Viņa spriež, ka daudzi šo faktu nezina, tāpēc uzskata, ka, piedaloties šovā, jaunā sieviete ir atstājusi bērnu novārtā.

"Tikai mani kolēģi zina, cik ļoti es par to pārdzīvoju. Man tas bija ļoti sāpīgs lēmums. Bet man ir jāstrādā, jāveido sava dzīve – ar slimu bērnu es to nevaru pavilkt," godīgi atzīst Aija.

Anonīmie komentētāji Aijai arī piedēvēja alkohola atkarības problēmas, nosaucot par alkoholiķi. Aija nenoliedz, ka viņai ir bijusi grūta bērnība – meitene kopš septiņu gadu vecuma dzīvojusi bērnu namā un izdzīvojusi "visādus laikus", arī uzdzīve divu nedēļu garumā smagākos dzīves periodos nav bijusi sveša.

Foto: Kadrs no video
"Bet es taču strādāju, man ir labs darbs, kā arī pašai savs dzīvoklis – ar visiem papīriem. Kā gan es varētu būt alkoholiķe?"

Aija pieļauj, ka pašu negatīvāko komentāru autori, iespējams, ir viņas draugi, kā arī radinieki – jaunākā māsa un brālis, kuri nespēj pieņemt to, ka Aija neaicina viņus dzīvot pie sevis.

"Es ar daudziem esmu pārtraukusi kontaktus un vairs netiekos – varbūt, ka tas ir pie vainas. Bet man ir jāstrādā, un es beidzot gribu sakārtot savu dzīvi," mutīgos komentētājus sarunā ar "Delfi Izklaidi" uzrunāja aizvainotā Aija.

Šovā viņu bija pieteikuši darba kolēģi, mudinot, lai Aija ļaujas piedzīvojumam. Arī pati Aija sev teikusi – kāpēc ne? Diemžēl 14. februāra vakara raidījumā "Pirmais skūpsts" notikumi jeb Aijas un Kristiāna skūpsta "pēcgarša" liecināja, ka jūtu ķīmija starp abiem neizveidojās.

Telpā, kur pēc notikušā skūpsta Aija gaidīja Kristiānu, viņš neieradās. Jaunais puisis savu izvēli pamatoja ar vairākiem faktiem.

"Tas ģērbšanās stils un tas, kā viņa skūpsta laikā "gāzās man virsū", ne par ko daudz neliecināja. Es pieņemu, ka viņa noteikti mācās kaut kādā tehnikumā vai vidusskolā un ka šis cilvēks nemaz negrib savā dzīvē kaut ko sasniegt. Un vēl tas, ka viņa smēķēja, man likās galīgi nepieņemami," sacīja Kristiāns.

Savukārt pati Aija, nesagaidījusi Kristiānu, ātri vien ar asarām acīs pameta telpu un nespēja slēpt savu vilšanos. Viņa gan pieļāva, ka varbūt būtu vajadzējis puisi pagaidīt ilgāk, tad viņš, iespējams, pārdomātu un tomēr ierastos. Galu galā emocijas pār jauno meiteni guva virsroku, un viņai nācās kārtīgi apraudāties. Kristiāns uz notikušo skatījās ar pozitīvu redzējumu nākotnē un izteica cerību, ka gan viņam, gan Aijai izdosies sastapt savu ''īsto".

Šis gan, iespējams, nebūs pēdējais šovs, kurā būs lemts redzēt smaidīgo tumšmati Aiju. Sarunā ar "Delfi Izklaidi" viņa atklāja, ka jau iepriekš kandidējusi dalībai iepazīšanās šovā "Netīrās dejas" un šovus uzskata par lielisku iespēju kā sevi citiem parādīt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!