Foto: Publicitātes foto

Pēc konkursa Supernova 2015 fināla daļa tautas metās sociālajos tīklos, lai paustu neizpratni par žūrijas eksperta Guntara Rača (attēlā) dziedāšanu fonogrammas pavadījumā. Konkursa veidotāji atklāj, ka nelabvēļu gānīšanās šoreiz esot nevietā – Rača nedziedāšanai "dzīvajā" ir pavisam loģisks izskaidrojums.

"Mēs ņēmām piemēru no vadošajiem ārzemju telekanāliem. Viņu pieeja ir tāda, ka viesmākslinieku uzstāšanās visbiežāk tiek ierakstītas pirms tam. Galvenais ir konkurss, tāpēc viesmākslinieku uzstāšanās varēja arī nebūt," sarunā ar DELFI Izklaide situāciju skaidro Supernova projekta vadītāja Ilze Jansone.

Tomēr Supernovas veidotāji izlēmuši skatītājiem kā papildus bonusu piedāvāt arī viesmākslinieku šovu balsu skaitīšanas laikā. Tas nofilmēts jau pirms paša konkursa sākuma, skatītājiem klātesot.

Uzstājušies visi žūrijas vīrieši - Račs bet bet sastāvā, Kaspars Roga ar Prāta vētru un Dons, iepriecinot skatītājus ar jaunajām dziesmām.  Grupu uzstāšanās laikā instrumenti gājuši ierakstā, bet solisti dziedājuši "dzīvajā". Vienīgi Račs patiešām izmantojis arī balss fonogrammu, taču tam ir loģisks izskaidrojums.

"Račs, kā mēs visi zinām, nav nekāds lielais dziedātājs. Viņš ir bundzinieks, Mikrofona ierakstu vadītājs, producents un dziesmu vārdu autors, bet ne dziedātājs pēc pamatnodarbošanās.

Tāpēc viņš nebija tik drošs par savu uzstāšanos," skaidro Jansone. Taču mūziķis un producents tāpēc neatteicis uzstāšanos un drošības dēļ dziedājis fonogrammas pavadījumā, lai varētu iepriecināt skatītājus ar patiešām kvalitatīvu šovu.

Kā atklāj Jansone, skatītāju atsauksmes par bet bet uzstāšanos pēc tam bijušas lielākoties pozitīvas, un nevienam nav traucējusi Rača fonogramma. Viņa spriež, ka cilvēki, kuri visā labajā meklē, kur piekasīties, arī bijuši tie, kas sociālajos tīklos sacēluši traci par Raču. Savukārt tie, kas ar prieku bauda labu mūziku, vienkārši izbaudījuši arī bet bet šovu, lieki neiedziļinoties tehniskajās niansēs.

"Viesmākslinieku uzstāšanās varēja būt un varēja arī nebūt. Izlēmām par labu viesmāksliniekiem, un prieks, ka daudzi to arī pozitīvi novērtēja," apmierināti Supernovas veidotāji.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!