Foto: DELFI

Supernova 2015 kaislībām aktīvi sekojis arī par Latvijas dižāko komponistu dēvētais Raimonds Pauls (attēlā). Viņu patīkami pārsteidzis Markus Rivas sniegums, bet arī uz Aminatas iespējām Eiropā viņš skatās visai cerīgi.

"Aminatu atceros jau pavisam maziņu. Viņa sāka dziedāt no bērna kājas un bija meitenīte, kas vienmēr palika otrajā vai trešajā plānā. Nu viņai beidzot paveicies, un es varu tikai novēlēt, lai Dievs dod viņai ar godu aizstāvēt Latvijas krāsas pasaulē," sarunā ar DELFI Izklaidi par Aminatas sniegumu spriež Pauls.

Viņš šogad ar interesi vērojis nacionālo atlasi Eirovīzijai un tagad gaida, kādas prognozes izteiks bukmeikeri, jo pārliecinājies, ka viņiem allaž ir zināma taisnība. Komponists spriež, ka tas, kā Aminatai paveiksies lielajā Eirovīzijā, lielā mērā atkarīgs no veiksmes un nav iepriekš paredzams.

"Liela nozīme tam, kādi dziedātāji būs viņai riņķī apkārt. Ja pirms vai pēc viņas nostāsies kāds ar lielu rīkli, būs grūti," spriež Pauls, uzverot, ka tikpat svarīgi, kā Aminata turpinās gatavoties un attīstīties tālāk.

Pauls atklāj, ka viņam šogad piedāvāts būt par vienu no Supernova žūrijas locekļiem, taču viņš atteicies un pats pēc tam ar smaidu secinājis, ka konkursā vairāk par jaunajiem atlantiem cenšas spīdēt un izcelties paši žūrijas locekļi. "Katrs mēģināja paspīdēt ar kādām zināšanām, žūriju rādīja vairāk nekā pašus dalībniekus," smejas Pauls.

Viņam pašam sākumā interesants licies ElektroFolk šovs, taču, vairākas reizes noklausījies dziesmu, arī Pauls sācis sliekties piekrist tiem, kuriem dziesma Sundance sākusi pārāk "atsist" Aleksandra Ribaka 2009. gada Eirovīzijas hitu Fairytale.

"Izcilas balss īpašnieku Supernova neizdevās atrast, un īpašu jaunu atklājumu nav, tad jācer uz tiem pašiem. Jā, MNTHA ienesa tādu savdabīgumu, viņas frizūra vien jau bija kaut kas satriecošs. Tomēr es palieku pie uzskata, ka ar savu pirmo dziesmu vēl nevar doties pārstāvēt Latviju ārzemēs. Pagaidīsim viņas otro un trešo dziesmu.

Toties par Markus Rivu absolūti neko sliktu nevaru pateikt. Mana sieva bija par viņa uzvaru. Nezinu gan, vai viņa balsoja, jo viņa ir skopa. Taču piekrītu, ka Markus Rivas numurs no šiem četriem bija vistuvākais Eirovīzijas standartiem.

Viņa uzstāšanās bija ļoti pārdomāta. Pozitīvi ir tas, ka šis puisis pats aktīvi sevi producē, pats organizē visas savas aktivitātes un labi pārzina, kā tas viss jādara. Viņš ir uz īstā ceļa," Rivu slavē Pauls, uzsverot to, ka Latvijā uzvarēs tas, kurš pats rīkosies, jo valsts atbalstu popmūzika var negaidīt.

Māksliniekiem "jāsitas" pašiem, un šajā ziņā Eirovīzija var būt labs atspēriena punkts tiem, kas mācēs to izmantot. "Ar to Eirovīziju jau ir tā - visi lamā, bet visi arī skatās. Gribētos jau, lai Latvijai šogad beidzot izdodas.

Jā, Aminata vēl ir jauna, bet jauniem jau arī jāsāk. Lai gan es skaitos profesionālis, pat es nevaru paredzēt, kā viņai ies tālāk, tas atkarīgs no daudziem faktoriem. Varu tikai novēlēt, lai meitenei izdodas," Aminatu atbalsta Pauls.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!