Foto: Artūrs Pavlovs

Raidījuma Vakars ar Renāru Zeltiņu skatītāji būs ievērojuši šova vadītāja palīgu – kolorīto bārdaini Gunti (attēlā). Tas ir Guntis Jirgensons, puisis, kuram iepriekš ar televīziju nav bijis nekāda sakara, un kura ekrānā nokļūšanas stāsts sākas ar drosmīgu lēmumu mainīt dzīvi par 180 grādiem.

"Astoņus gadus es nostrādāju apdrošināšanas kompānijā, līdz viss bija piegriezies, un es vienkārši aizgāju no darba. Paļāvos uz to, ka nokļūšu tur, kur vējš mani pūtīs, un vienkārši baudīju Latvijas vasaru, nedomājot par rītdienu," sarunā ar DELFI Izklaide dzīves lielo lēmumu atceras Guntis.

Priekā par lēmumu pamest biroja telpas, lai vienkārši ļautos vējam, Guntis dalījies arī sarunās ar draugiem, līdz puiša stāstu padzirdējušas dzirdīgas ausis - topošā šova veidotāji. Jau nākamajā dienā kopā ar producentu Gunti uzmeklējis pats Zeltiņš, kurš piedāvājis puisim kļūt par viņa palīgu šovā.

"Sākumā neticēju, ka darbs tiek piedāvāts man. Biju pilnībā pārliecināts, ka esmu sajaukts ar citu bārdaini," smejoties pārpratumu atceras puisis, kuram kuplā sejas rota jau kļuvusi par firmas zīmi.

Tā kā viņš savulaik spēlējis amatierteātrī un allaž sapņojis par darbu televīzijā, Guntis, protams, pieņēmis sadarbības piedāvājumu. "Televīzija bija mans mūža sapnis. Kad Latvijā sākās realitātes šovi, centos tikt tajos - pieteicos Barbadosai un Sapņu salai, bet paliku aiz strīpas," atceras Guntis.

Pirmajos raidījumos, protams, nācies cīnīties ar pamatīgu uztraukumu. "Pat tos trīs teikumus nav viegli izteikt, ja kamerai deg sarkanā lampiņa. Man vienmēr bijušas bailes pieļaut kādu kļūdu.

Bet ar katru raidījumu kļūst arvien labāk. Nu jau varu atļauties kameru priekšā pajokot, vairāk parunāt. Es krāju pieredzi, esmu kā sūklis, kurš uzsūc jaunās zināšanas. Mēģinu mācīties no Renāra Zeltiņa, no citiem kolēģiem," atvērts jaunai informācijai ir Guntis.

Viņš smejas, ka tagad varot pateikt tikai paldies biroja smacējošajai gaisotnei, kas lika viņam pamest ilggadīgo darbu, jo beidzot nonācis īstajā vietā. Starp citu, pēc biroja darba pamešanas Guntis beidzot arī varējis sākt audzēt savu bārdu. Pie šādas bārdas viņš ticis deviņu mēnešu laikā, bet turpinās audzēt, paralēli, protams, kopjot un aplīdzinot.

"Es tagad esmu laimīgākais cilvēks pasaulē. Par nākotni neplānoju, skatīšos, kā būs. Ticu, ka tad ja atrodies īstajā laikā un īstajā vietā, viss nostājas vietās pats no sevis," nākotnē gaiši skatās kolorītais bārdainis.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!