Foto: Publicitātes foto

Svētdien, 31. janvārī, pulksten 21:25 LTV1 ēterā būs redzams dziesmu autoru un izpildītāju konkursa Supernova otrais ievadraidījums, kurā beidzot ieraudzīsim tos 20 izpildītājus, kas sacentīsies par uzvaru un konkursa galveno balvu - ceļazīmi uz starptautisko dziesmu konkursu Eirovīzija, kas šogad norisināsies Zviedrijā.

Žūrijas pārstāvis Kaspars Roga domā, ka šoreiz skatītājiem būs krietni interesantāk nekā pērn.

"Šogad starp dziesmām nav izteiktu līderu, kā tas bija pagājušogad. Visi dalībnieki ir līdzīgās pozīcijās, un ļoti daudz būs atkarīgs galvenokārt no viņu uzstāšanās tiešraidēs. Tagad tas būs lielāks izaicinājums - pārliecināt žūriju un skatītājus," vērtē Roga.

Konkursa producente Ilze Jansone uzsver, ka viens no galvenajiem vērtēšanas kritērijiem atlasē bija izpildītāju līdzšinējie sasniegumi un darbaspējas.

"Konkursa misija ir atrast hītu ar starptautisku potenciālu un izpildītāju, kuram uzvara Supernovā un Latvijas pārstāvēšana Eirovīzijā ir nevis pašmērķis, bet daļa no viņa pasaules iekarošanas plāna," norāda konkursa veidotāja.

Izskatot 88 izpildītāju iesniegtos pieteikumus, konkursa atlases žūrija teica "jā" 31 dalībniekam, kuri tika uzaicināti uz noklausīšanos klātienē. No tiem tika izvēlēti 20 labākie, kas 7. februārī uzsāks cīņu par uzvaru konkursā.

Lai viņi varētu netraucēti gatavoties konkursam un aizkulišu darbs noritētu produktīvāk, līdz šim 20 konkursantu vārdi tika turēti noslēpumā, taču jau šo svētdien tie beidzot tiks atklāti.

Visu februāri ik svētdienu pulksten 21:25 dalībnieki kāps uz konkursa skatuves, lai sacenstos par žūrijas un skatītāju simpātijām. Tiešraidēs žūrijas sastāvā būs Guntars Račs, Kaspars Roga, Ieva Kerēvica un Intars Busulis.

Raidījumu varēs vērot ne tikai LTV1, bet arī vietnē replay.lv un konkursa mājas lapā, kur tas būs skatāms visā pasaulē bez ierobežojumiem. Dalībnieku paziņošanai raidījuma laikā varēs sekot arī DELFI Izklaidē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!