Foto: Kadrs no video
Pamatīgu jezgu sacēlusi Vladimira Putina preses sekretāra Dmitrija Peskova sievas Tatjanas Navkas dalība šovā "Ледниковый период" ("Ledus laikmets"), kur viņa izvēlējusies iestudēt holokausta tēmai veltītu deju uz ledus.

Uz ledus pieredzes bagātā daiļslidotāja un olimpiskā zelta medaļniece Navka kopā ar partneri, aktieri Andreju Burkovski devās nacistu laika ebreju ieslodzīto tērpos ar Dāvida zvaigznes uzšuvēm.

Deja tika izpildīta dziesmas "Beautiful That Way" pavadībā, ko vērīgākie atceras no "Oskara" balvu ieguvušās holokausta tēmai veltītās filmas "Life Is Beautiful".

Navka savā "Instagram" profilā bija aicinājusi visus obligāti noskatīties šo uzstāšanos, kā arī mudinājusi to parādīt bērniem. "Mūsu bērniem ir jāzina un jāatceras par tiem šausmīgajiem laikiem, kurus – es ceru, ka Dievs dos – viņi nekad nepieredzēs," vēstījusi Navka.

Ārvalstu mediju un interneta lietotāju uzmanību visā pasaulē deja izpelnījās pēc tam, kad video fragmentu savā "Twitter" profilā bija pārpublicējis izdevumu "New York Magazine" un "Daily Beast" žurnālists Jašars Ali.

Drīz vien par Krievijas šovā rādīto deju vēstīja tādi portāli kā "The Independent", "The Huffington Post", britu "The Telegraph" un citi.

Video radījis arī lielu viļņošanos sociālajos tīklos. "Twitter" lietotāju reakcija bija asa – daudzi atzina, ka šāds iestudējums ir necienīgs un aizvainojošs, un uzskata, ka Peskova laulātajai draudzenei ir jāatvainojas par šo iestudējumu.

Vislielāko satraukumu radījis brīdis, kad dejas laikā Navka imitē sava biedra sašaušanu, un daudziem ir bijis grūti izprast, kā smaidīgās sejas un daiļslidošanai raksturīgā virpuļošana un pacēlieni saderējuši ar traģisko vēstures tēmu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!