Foto: F64

Strauju popularitāti guvušajam pašmāju detektīvseriālam Ēnu spēles, papildinot līdzšinējo aktieru tandēmu, nu pievienojusies arī aktrise Ilona Balode (attēlā). 21. oktobra sērijā aktrise sevi pieteikusi ne tikai ar iejūtīgās veterinārārstes Maijas lomu, bet arī pirmajiem romantikas vēstnešiem, tā atsvaidzinot nopietno detektīvseriāla noskaņu.

Roberta māsu Maiju skatītāji tuvāk varēja iepazīt aizvadītās svētdienas sērijā Pēdējā cerība. Viņa lūdza brāļa palīdzību, lai noskaidrotu dzīvnieku patversmei piederoša kaķa slepkavības apstākļus.

Detektīvaģentūras birojā Maija satika Marčello un abu starpā uzvirmoja simpātijas. Robertu tāds notikumu pavērsiens ne visai iepriecināja, bet brīdināt māsu par ne visai veiksmīgo jaunās simpātijas izvēli neatlika laika, jo bija jānoskaidro nežēlīgais dzīvnieku slepkava.

Maijas lomas atveidotāja Balode atzīst, ka arī ikdienā ir ”kaķu tante". Aktrises mājās dzīvo divi murrājoši audžubērni - kaķene Zāra un runčuks Pleķis. Kā stāsta Balode, Zāra tika savākta no ielas, savukārt Pleķi uz Rīgu atveda no Bolderājas laukiem, un, ja vien aktrise varētu, paņemtu pie sevis visus uz ielas dzīvojošos kaķus - žēl un sāp sirds par visiem dzīvniekiem.

Balodei ir prakse arī kaķu ārstēšanā - viņa prot gan injicēt, gan likt ādā sistēmu, kā arī iestumt mutē tabletes un vitamīnus.

Interesanti, ka ar daudz ko no visa iepriekšminētā aktrisei nācies saskarties tieši šajā vasarā, kad notika detektīvfilmas Ēnu spēles filmēšana. Paralēli filmēšanai Balodes dzīvē risinājās drāma ar kaķu slimošanu - nācās iemācīties dzīvniekus ārstēt kā veterinārārstam.

Savukārt ar suņiem aktrisei ir diezgan īpatnējas attiecības - suņi patīk tikpat ļoti kā kaķi, gribētos arī tos izglābt, taču visu mūžu sanācis cīnīties ar bailēm.

Tā Balodei ir bērnības trauma - kā pamana lielāka auguma suni, sākas baiļu drebuļi, aukstas rokas un šķiet, ka tūdaļ suns atņirgs zobus, sāks rūkt un sakodīs. Taču, kad viņa ar suni aprod, sajūtot viņa raksturu un saprotot, ka viņa kvēlākā vēlme nav sievieti sakost, tad bailes pāriet.

Par filmēšanos detektīvfilmā Ēnu spēles Balode stāsta: ”Pati vairs neesmu aktrise 24 stundas diennaktī, pēdējā laikā mana dzīve vairāk bijusi saistīta ar mūziku un rakstniecību. Tāpēc uzaicinājums filmēties jaunajā daudzsēriju detektīvfilmā man bija patīkams pārsteigums un jauka pārmaiņa. Atcerējos, tā teikt, veco labo aktrises dzīves periodu.

Prieks bija satikt kursa biedreni un Dailes teātra kādreizējo kolēģi Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu. Kā arī nopriecājos par to, ka ar Gintu spēlēsim tēlus, kuriem vienam pret otru rodas simpātijas. Arīdzan ar Gintu esam kādreizējie kolēģi. Tāda silta sajūta filmējoties. Izrādās, uz filmēšanas laukuma var satikt daudzas sen neredzētas sejas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!