Foto: Publicitātes foto

Rudens sezonai unikālu pārsteigumu gatavo kanāls RīgaTV24. Sociālā eksperimenta Misija Marss ietvaros seši latvieši uz septiņiem mēnešiem tiks ieslodzīti slēgtā telpā, kas iekārtota kā kosmosa kuģis, bez jelkādas saiknes ar ārpasauli, un viņu ikdiena būs vērojama realitātes šovā.

DELFI Izklaidei atklāj šova veidotāji, sociālā eksperimenta mērķis ir pārbaudīt, vai iepriekš nesagatavotiem un speciāli neapmācītiem cilvēkiem būtu pa spēkam izturēt šo ārkārtīgi grūto uzdevumu - ceļojumu līdz Marsam.

Šovs būs pasaules mēroga eksperiments, ko RīgaTV 24 veiks sadarbībā ar Paulu Irbinu. Šo septiņu mēnešu laikā dalībnieki, pilnībā izolēti no ārpasaules, imitēs lidojuma procesu uz Marsu.

Kā uzsver šova veidotāji, grūtākais ceļā uz Marsu nav fiziskie pārbaudījumi, bet gan spēja psiholoģiski izturēt šo ceļu.

Šova dalībniekiem 200 dienas būs jādzīvo 80 kubikmetru lielā telpā, kura iekārtota pēc reālu kosmosa kuģu piemēra. Dalībnieki katru dienu veiks „kuģa" apkopes, paši audzēs pārtiku, apgūs pilota prasmes un kārtos pārbaudes.

Ja dalībnieki šova laikā sekmīgi nokārtos eksāmenus, šova noslēgumā viņi iegūs īstu skolas teorijas pilota sertifikātu.

Šova laikā dalībniekiem būs jāsastopas ar dažādām kuģa tehniskajām problēmām, saules vētru un citām nedienām, kas apdraudēs misiju.

Šova dalībniekiem misija būs jāveic īpašos, viņiem individuāli darinātos kosmonautu tērpos, jo šie tērpi ne vien veic praktiskas funkcijas, bet arī psiholoģi saliedē komandu un simbolizē piederību eksperimentam.

Šajā eksperimentā iesaistījušies arī Latvijas zinošākie prāti, kuri uzraudzīs dalībniekus un uzdos dažādus uzdevumus. Projekta gaitai sekos arī Amerika.

Jau ceturtdien, 27. augustā, kanāla RīgaTV24 raidījumā Diena pirms starta skatītājiem būs iespēja iepazīt visus sešus dalībniekus. Savukārt piektdienas, 28. augusta, vakarā tiešraidē varēs redzēt, kā dalībnieki atvadās no tuviniekiem un uz septiņiem mēnešiem pazūd kosmosa kuģī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!