Foto: Kadrs no video
Lielu rezonansi radījis Krievijas Pirmā kanāla talantu šova "Минута славы" ("Minūte slavas") jaunākais raidījums – tajā populārā aktrise un režisore Renāta Ļitvinova neviļus aizvainojusi vienu no dalībniekiem un izpelnījusies asu sabiedrības nosodījumu.

Uz šova skatuves ar emocionālu dejas priekšnesumu kāpa Aļona Ščemina un Jevgēņijs Smirnovs, kurš pēc autoavārijas zaudējis kāju. Kā vēsta Krievijas mediji, tas puisim nav bijis šķērslis turpināt dejot un ar dalību šovā viņš vēlējies iedvesmot citus, kas piedzīvojuši līdzīgu likteni.

Tiesa, žūrija pāra priekšnesumu vērtēja ne visai atzinīgi. Žurnālists Vladimirs Pozners norādīja, ka, lai gan viņš pēc priekšnesuma jūtas saviļņots un aizgrābts, dejotājs izmantojis vienu no "aizliegtajiem paņēmieniem".

"Kad iznāk tāds cilvēks kā jūs – bez kājas –, ir neiespējami teikt "nē"," vērtēja Pozners. Viņš skaidroja, ka, no vienas puses, puiša priekšnesums ir varoņdarbs, jo cilvēkam ir izdevies pārvarēt to, kas daudziem nav izdevies, tomēr viņam nepatīk, kad mākslā izmanto šādus paņēmienus.

Pēc tam, kad Pozners bija nobalsojis pret puiša tālāku dalību šovā, skatītāju zālē bija dzirdamas neapmierinātas ovācija, bet situāciju vēl neveiklāku padarīja Ļitvinova. Iesākumā viņa norādīja, ka Krievijā ir "grūti būt cilvēkam-amputantam" un valsts maz palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, kas arī esot galvenais iemesls, kāpēc dejotājam vajadzētu turpināt dalību šovā.

Plašu atbalsi Krievijas medijos un virtuālajās diskusijās radīja režisores ieteikums Jevgēņijam "piesprādzēt otru kāju", lai tās trūkums nebūtu tik "acīmredzams".

"Lai neekspluatētu šo tēmu," savu ierosinājumu pamatoja Ļitvinova.

Jaunais dejotājs pieredzes bagātajai kino jomas darbonei gan nepalika atbildi parādā, norādot, ka viņš neizmanto savu invaliditāti.

"Es dejoju tā, kā dzīvoju," norādīja Jevgēņijs.

Puisi steidza aizstāvēt žūrijas loceklis, režisors Sergejs Svetlakovs, kurš norādīja – puisis savā priekšnesumā nav uzsvēris to, kas ar viņu noticis, bet uz skatuves izdarījis to, ko daudzi pat ar abām kājām nespēj paveikt.

Intervijā izdevumam "Life.ru" dejotājs nav slēpis, ka viņu aizvainojuši Ļitvinovas vārdi. "Tos dzirdēja visa Krievija. Es atnācu parādīt, ko māku, bet man saka "aizej piesprādzēt kāju un tikai tad dejo". Es domāju, ka cilvēkiem , kuri šādi runā, nevajadzētu atrasties žūrijā. Tas ir pazemojoši pat pašai Ļitvinovai," sarūgtinājumu nav slēpis 30 gadus vecais dejotājs, kuru īpaši aizskāris žūrijas locekles lietotais apzīmējums "amputants".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!