Foto: DELFI

Pirmdienas, 11. novembra, vakarā septiņi jaunieši tikās šova Jaunā talantu fabrika finālā, bet uzvaras laurus izšķirošajā cīņā plūca šova skatītāju un žūrijas favorīte Aminata Savadogo (attēlā).

Augustā, šovam sākoties, viņi bija 15, bet trīs mēnešu laikā daļa no tālākas cīņas izstājās, vietā nāca rezervisti, vieni tika izbalsoti un atkal atgriezās, un finālā par galveno balvu cīnījās vairs tikai septiņi 'fabrikanti'- Aminata, Edgars, Ravita, Pāvels, Elizabete, Dāvis un Kristīne.

Žūrijas pastāvīgajiem locekļiem un mentoriem Jolantai Gulbei-Paškevičai, Edgaram Kramiņam un Donam fināla koncertā bija pievienojies grupas Instrumenti dalībnieks Reinis Sējāns jeb Reynsi, kurš televīzijas skatītājus priecēja ar dažādām "pērlēm".

Fināla balsojumā skatītāji lēma, ka septītajā vietā ierindojusies Ravita, sestais palika Dāvis, piektajā vietā ierindojās Kristīne, bet ceturtajā vietā - Pāvels, kurš bija starp šova favorītiem.

Trešo vietu ieņēma vīrišķīgākais un vecākais šova dalībnieks Edgars Gusts, bet superfinālā iekļuva Elizabete un Aminata, kurai gan skatītāji, gan citi dalībnieki un žūrijas locekļi bija prognozējuši šādu sasniegumu.

Aminata superfinālā skatītāju simpātijas apņēmās iekarot ar pašas radītu dziesmu I Can Breathe, par ko saņēma atzinīgus vārdus no žūrijas locekļiem, bet Elizabete superfinālā uz skatuves kāpa ar Imanta Kalniņa dziesmu Rakstu raksti

Skatītāji lēma, ka šova Jaunās talantu fabrikas uzvarētājas titulu ir pelnījusi Aminata, kura balvā saņēma ceļojumu četrām personām uz Ēģipti.
 
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!