Foto: DELFI
Par īstu spriedzes šovu uzskatāms skatītāju iemīļotais LNT projekts "Lauku sēta", un jaunā sezona nepieviļ – tā knapi ieskrējusies, bet jau notikusi pamatīga villošanās un izskanējuši draudi salauzt pirkstu.

Kliegšana un draudi salauzt pirkstu

Foto: Publicitātes foto

Lauku sētā darbu ir daudz, tāpēc saimniece Ieva strādnieciņus sadalīja divās komandās, kam bija jāpaveic lielas lietas – jāiztīra mežiņš un jāierīko voljērs dzīvniekiem, jāuzbūvē tiltiņš un jāuzceļ mājiņa mini zoodārza iemītniekiem.

Vienā komandā bija salikts gan mutīgais Sandis un Ieva (abi attēlā), gan Violeta un Sanita no Aizkraukles, kurām pēc vārda ķešā arī nav jāmeklē. Kā jau tas bija gaidāms, drīz vien sākās ecēšanās, jo Sandim šķita, ka meitenes vairāk laika velta intrigu vērpšanai, nevis darbiem.

Tas abas daiļavas aizvainoja ne pa jokam, un "Lauku sētā" izskanēja, iespējams, līdz šim skaļākais strīds, kura laikā vārdi netika īpaši izmeklēti. Sandis Violetu nodēvēja par "sātana izdzimumu", pārmeta abām dalībniecēm slaistīšanos, bet meitenes apšaubīja brašuļa vīrišķību.

"Es Sanitu un Violetu vairs neuzskatu par sievietēm. Es viņas uzskatu par večiem, kuras vajadzētu vienkārši norakt. Iemest bedrē no mūsu bara, un tad sāksies beidzot godīga spēle," paziņoja Sandis.

Vijas garās kafijas pauzes

Foto: Publicitātes foto

Arī otrai komandai, kuru vadīja šova jaunpienācēji Ilgvars un Vija, neveicās labāk – darbu vadīšanu drīz vien pārņēma Rūdolfs, kuram būvniecības darbos ir lielāka pieredze, bet viņi tāpat nespēja īsti tikt galā ar noteiktajiem uzdevumiem, krietni atpaliekot no konkurentiem.

Komandas vispārēju neapmierinātību izraisīja Vijas laiskošanās. Kamēr citi rāvās pie īpaši oriģinālā tiltiņa, kas bija iecerēts ar smuku ieliekumu, viņa lēni malkoja kafiju, pīpēja un, kā bija novērojuši daži, urbināja degunu.

Kad mērs bija pilns un Vijai tika pārmesta slinkošana, pie pusdienu galda sākās asa vārdu pārmaiņa – Mairita kritizēja gados vecāko pāri, bet Vija taisnojās, visu noveļot uz Rūdolfa idejām, kas esot "par smagu" realizācijai.

Situāciju vēl komiskāku padarīja nakts notikumi – kad Vija bija devusi šova vadītājam Jānim solījumu darbus pabeigt līdz pusnaktij un visa komanda rāvās kā negudra, lai to izdarītu, dāma pati bija nolēmusi iet pagulēt. Tas dažiem pat modināja aizdomas, ka viņa pa kluso "iečarko".

Pirmās "krīt" Kristīne un Vendija; līst asaras

Foto: Publicitātes foto
Iespējams, daudziem pārsteigumu sagādāja saimnieces šīs nedēļas izvēle – par čaklākajiem strādniekiem tika atzītas Ilzīte un Selīna, kuras aizvadītajā nedēļā krita par upuri dalībnieku iekšējam balsojumam, bet šonedēļ saimnieces kritiku bija izpelnījušās Kristīne un Vendija, kuras šāds lēmums ļoti aizskāra.

Māte un meita uzskatīja, ka pie kopīgajiem darbiem roku pielika tikpat, cik pārējie, un pat vairāk, tāpēc Kristīnes acīs bija asaras par šādu netaisnību.

Iekšējā balsojumā ar pārliecinošu balsu vairākumu uz strīpas tika nosēdinātas abas Jēkabpils daiļaviņas Sanita un Violeta, kuras vīlās biedru nodevībā, jo pirms tam aizkulišu sarunās daļa dalībnieku bija vienojušies par citu stratēģiju.

Violeta notikušo skaidroja ar pārējo bailēm no viņas pieredzes šovos, un abas meitenes bija gatavas cīnīties par palikšanu. Pārbaudījumā abiem pāriem bija jāceļ malkas tornis, un šo pārbaudījumu labāk izturēja Violeta un Sanita, bet par pirmajām, kam pēc izbalsošanas bija jādodas mājās šajā sezonā, kļuva Kristīne un Vendija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!