Foto: DELFI

Konkursa Supernova pusfinālā ar lielu skatītāju atbalstu iekļuvusi grupa MyRadiantU. Plašākai sabiedrībai vēl ne tik pazīstamo mūziķu noslēpumainās personības radījušas jau vairākus jautājumus klausītājiem un atbalstītājiem.

MyRadiantU plašākai auditorijai pazīstama kļuva pēc iekļūšanas Eirodziesma 2014 finālā ar dziesmu Going All the Way. Nu grupa ir pārvērtusies par skatuves duetu – solistam un producentam Janim Driksnam pievienojusies dziedātāja un pianiste Ilze Zābaka, kura ir arī mūziķa sieva.

"Šogad svinēsim savu devīto kāzu un trīspadsmito draudzības gada dienu, tā ka esam kopā jau krietnu laiku. Mūs kopā saveda mūzika, taču ne konkrēti MyRadiantU," DELFI Izklaidei atklāj Driksna.

Janis un Ilze muzicējuši arī atsevišķi, taču abiem ļoti patīk būt kopā arī profesionālajā dzīvē. "Ir vieglāk ar mēģinājumiem un dziesmu rakstīšanu, kā arī cilvēkresursu loks dubultojas. Parasti tas nozīmē, ka duetam automātiski ir arī klavieru un ģitāras pavadījums, jo Ilze ir pianiste un es spēlēju ģitāru.

Katrs koncerts un radošā darbība vienlaikus ir iespēja pavadīt dienu kopā un arīdzan iespēja omēm pavadīt laiku ar mazbērniem," kopā darbošanās pozitīvās puses atklāj Zābaku ģimenes galva.

Acīgākie grupas fani ievērojuši, ka puisis, kurš, iepazīstinot ar Supernova dalībniekiem, tika pieteikts kā Jānis Zābaks, uz skatuves jau tiek uzrunāts kā Janis Driksna. Tā neesot nekāda kļūda, bet gan mākslinieka pārdomāts pseidonīms.

"Un tieši "Janis", nevis "Jānis", par cik esmu no Saldus puses un man blakus mājām atradās Jaņa Rozentāla muzejs. Savukārt "Driksna" sevī ietver zināmu un ļoti personīgu nozīmi, kuru atturēšos komentēt," sava vārda mistēriju izskaidro grupas līderis.

Savukārt MyRadiantU tieši to arī nozīmē – Mans mirdzošais tu, ja tulko no angļu valodas. "Nosaukums radās, cenšoties izpaust sajūtas, kas saistījās ar grupas radīto mūziku. Bija sajūta par kaut ko mirdzošu, starojošu un par to, ka tas neesi vien tu pats, bet arī otrs – tavs partneris vai klausītājs," izskaidro Driksna.

Viņš atklāj, ka mūziķi bijuši tiešām patīkami pārsteigti, ka tieši skatītāju balsojums viņiem palīdzējis iekļūt pusfinālā – viņi bija vairāk cerējuši uz žūriju. Par to MyRadiantU saka lielu paldies atbalstītājiem.

Pusfinālā mākslinieki centīsies nepievilt ne balsotājus, ne žūriju. "Strādājam ar horeogrāfu, mums būs jauns tērpu komplekts no BlankBlank, tiek veiktas korekcijas apgaismojumā un projekcijās, esam piesaistījuši piedziedātājus, kā arī slīpējam savu vokālo izpildījumu.

Vienmēr ir vērtīgi dzirdēt labu kritiku, jo tas liek augt, pilnveidoties un neiesīkstēt," žūrijas padomus jau tagad ņēmuši vērā mūziķi.

Atgādinām, ka nobalsot par savu Supernova simpātiju īpašajā DELFI balsojumā un palīdzēt favorītam tikt pie 2000 eiro vērtas reklāmas kampaņas var šeit.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!