Pirmdien, 18. novembrī, tika atzīmēta Latvijas neatkarības proklamēšanas 95. gadadiena, un par godu šim notikumam tauta saņēma apsveikumus gan no politiķiem, gan dažādām organizācijām un institūcijām.

Vislielāko rezonansi sabiedrībā guva Latvijas Sabiedriskā medija (LSM) mājaslapā publicētais apsveikums - animācijas filmiņa, kuru, kā teikts video aprakstā, veidojusi Gentes mākslas akadēmijas studente Elīna Špura un kuras mērķis ir vairot "jautrību, veselību un laimi".

Neparastais Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vārdā publicētais apsveikums sacēlis īstu vētru sociālajos tīklos - daudzi atzinuši, ka animācijas filmiņa ir pilnīgi neizprotama, kā arī, protams, nav trūcis tādu, kuri to uztvēruši kā kārtējo apkaunojumu Latvijai un tās iedzīvotājiem.

Televīzijas producents Niks Volmārs LSM veikumu nodēvējis par "traģisku", uzņēmēja Baiba Rubesa bijusi lakoniska un redzēto raksturojusi ar vārdu "briesmīgs", bet vairāki interneta lietotāji pieļāvuši iespēju, ka video veidotāji un izplatītāji ir niekojušies ar kādām aizliegtām vielām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!