Piektdienas, 16. novembra, vakarā skatītāju vērtējumam tika nodots kulinārijas šova Gandrīz ideālas vakariņas valsts svētku tematikai veltītās nedēļas noslēdzošais raidījums.

Nedēļas garumā skatītājus un arī viens otru ar gardiem ēdieniem un aizraujošām izklaidēm priecēja vietējie ražotāji - maizes ceptuves Lāči pārdošanas un mārketinga daļas direktors Atis Blinds (attēlā pirmais no kreisās), Bauskas alus direktore Daiga Solzemniece, Latvijas Piens reklāmas daļas vadītāja Anete Urka, Daugmales Jāņa bišu medus īpašnieks Jānis Sulutaurs un konditorejas Karaliskie kārumi līdzīpašniece Kristīne Kārkliņa, kura viesus uzņēma kā pēdējā šīs nedēļas raidījumu cikla dalībniece.

Sanākušos ciemiņus Kristīne cienāja ar uzkodu Helovīna atmiņas, pasniedzot ķirbju biezzupu, kas gan nedaudz satrauca Ati un Jāni, kurš ir pārliecināts ķirbju nīdējs jau trīsdemit gadu. Savukārt Atis, uzzinot par iecerēto uzkodu, skatītājus pat aizkadrā informēja, ka, tā kā dārzeņus neēdot gandrīz nemaz, vakariņu pirmā daļa viņam varot izvērsties samērā biedējoša.

Tomēr, neraugoties uz sākotnējo nepatiku pret ēdiena galveno sastāvdaļu, Kristīnes pagatavoto biezzupu viesi vienbalsīgi uzslavēja, atzinīgi vērtējot sievietes prasmi rīkoties ar garšvielām.

Pēc uzkodu nobaudīšanas, nama māte viesus aicināja doties ārā, lai izbaudītu vakara izklaidi, kas izrādījās lidojums ar gaisa balonu un radīja nedalītu sajūsmu raidījuma dalībnieku lokā.

Lai atgūtu spēkus pēc atrakcijas, kā pamatēdienu Kristīne pasniedza cūkgaļas cepeti ar grilētiem dārzeņiem, medu, rozīnēm, āboliem un aprikozēm, nodēvējot to par Ziemeļu un dienvidu harmoniju.

Lai gan ēdiena krāšņais izskats un daudzsološais nosaukums vakariņu dalībniekus iepriecināja, jau pēc pirmajiem kumosiem viesu sejās parādījās neizpratne, par kuras iemeslu ātri vien pārliecinājās arī pati Kristīne - ēdiena garšu bija neglābjami sabojājusi rūgta olīveļļa.

Tomēr, neraugoties uz nebaudāmo ēdienu, ciemiņi sievietes pūliņus novērtēja un ieteica nepārdzīvot par neveiksmi, bet maltītes rūgto garšu noskalot ar gardo vīnu.

Desertā Karalisko kārumu līdzīpašniece pasniedza pašgatavotu Pavlovas kūkas versiju - Gulbju ezers -, kura tik ļoti iegaršojās Bauskas alus direktorei Daigai, ka sieviete labprāt palūdza arī papildporciju, nesatraucoties par slaido līniju.

Par sevis rīkotajām vakariņām Kristīne izpelnījās desmit punktu no Anetes, astoņus punktus no Daigas, septiņus - no Ata, savukārt Jānis, slavējot sievietes prasmi ņemt vērā nedēļas laikā uzzināto informāciju par vakariņu dalībniekiem, Kristīnei vēlējās ielikt pat vienpadsmit punktu.

Kopumā sieviete saņēma 35 punktus, ierindojoties trešajā vietā līdzās Anetei, savukārt par nedēļas uzvarētāju kļuva Atis, kurš no dalībniekiem bija saņēmis augstāko novērtējumu - 40 punktu -, un, griežot laimes ratu, izlozēja ceļojumu uz Stokholmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!