Foto: Publicitātes foto

13 sezonu laikā par vienu no seriāla UgunsGrēks firmas zīmēm kļuvušas arī pašnāvības – sķiet, katrs otrais no galvenajiem varoņiem savulaik ir mēģinājis sev padarīt galu. Varoņi mēģinājuši kārties, slīcināties, griezt vēnas, un skatītāji jau pieraduši, ka visiem tēliem somiņā vienmēr ir kādas stipras tabletes - ja nu pēkšņi vairs nav iespējams pretoties vēlmei nonāvēties.

Nesen uz citiem medību laukiem doties bija iecerējis Edijs, kuru gan pēdējā brīdī no noasiņošanas vannastistabā izglāba brālis, un DELFI Izklaide piedāvā atskatīties uz UgunsGrēka varoņu iecienītākajiem pašnāvību veidiem, kas gan ar īpašu oriģinalitāti neizceļas.

Mierinājums ūdens dzelmē? Kaut pusmetru dziļā!


Foto: Publicitātes foto

Kad seriāla tagadējā galvenā varone Ieviņa pēc mīlas likstām ar Ediju metās ezerā slīcināties, skatītāji tā vietā, lai justu viņai līdzi, masveidā ņirgājās. Un nav nekāds brīnums - slīcināšanās visai apšaubāmos apstākļos kļuvusi par tādu kā Timmermaņu ģimenes tradīciju.

Tajā pašā ezerā savulaik galu meklēja Ieviņas audžutēvs Leons, kurš toreiz bija zaudējis savu mīļoto Martu un acu gaismu.

Taču vien rūdītākajiem seriāla faniem būs atmiņā vēl kādas Timmermaņu ģimenes locekles - Leona bijušās sievas Elzas, ko atveidoja Ilze Ķuzule - slīcināšanās seriāla pirmajā sezonā. Tā izvērtās par vienu no visu laiku smieklīgākajām pašnāvībām UgunsGrēkā tā iemesla dēļ, ka scenāristi bija reizē pārcentušies un pārāk maz iedziļinājušies niansēs.

Ja arī UgunsGrēka skatītājiem potenciāli nāvējošu medikamentu atrašanās ikviena tēla somiņā varētu likties ikdienišķa, lielākajai daļa skatītāju mulsinošs likās nākamais Elzas solis pašnāvības veikšanā - pirms lekšanas baseinā viņa pati kārtīgi sasēja sev rokas.

Vēl mulsinošāka bija glābšanas aina - kad pusdzīvo Elzu no baseina vilkt ārā metās citas varones, atklājās, ka nāvējošais baseins ir knapu pusmetru dziļš - glābējas tajā vien svārkus samērcēja.

Arī Ieviņa ezerā slīcinājās visai seklā vietā, bet Leons beigās dabūja glābt pats savu glābēju. Lai vai kā arī būtu, skaidrs, ka slīcināšanās mēģinājumi nesuši lielu laimi visai Timmermaņu ģimenei.

Elzu pašnāvības mēģinājums aizveda pie viņas mūža mīlestības - psihologa Riharda, bet Ieviņu un Leonu no ūdens izvilka Viesturs un Elizabete, un arī viņu abu gadījumā tas nozīmēja lielās mīlestības sākumu.

Vienīgais drošais veids - pakāršanās


Foto: Publicitātes foto

Pakāršanās UgunsGrēka pašnāvību topā ieņem godpilno otro vietu, jo līdz šim tas bijis pašnāvības mēģinājumu veids, kas visbiežāk beidzies letāli.

Viena no Leona mīļotajām sievietēm - Rasa savulaik pakārās biljarda zālē, kas UgunsGrēka vēsturē iegājusi kā varoņu iecienītākā vieta, kur padarīt sev galu.

Rasas pašnāvība gan sākumā tika identificēta kā slepkavība. Visu sezonu tika meklēts jaunās sievietes pakārējs, līdz sezonas beigās atklājās, ka Rasa mirt izvēlējusies pati. Iemesls tāds pats kā pārējiem sevis galinātājiem seriālā - mīlas mokas. Tikai Rasa ir pagaidām oficiāli vienīgā, kurai savu nodomu izdevies īstenot līdz galam.

Otrs varonis, kurš izmēģinājis šo nāvēšanās veidu, ir zirgu puisis Kriss. Iemesls - mīlas likstas ar Gunāra bijušo sievu Ritu. Pakārušos zirgu puisi viesnīcā savulaik atrada Zentiņa. Taču, kā jau tas UgunsGrēkā gadās, viņš pēc pakāršanās tomēr izrādījās dzīvs.

Vanna un žilete - vai palīdz mīlestībā?


Foto: Publicitātes foto

Nesen nācija aizturēja elpu, jo pie žiletēm bija ķēries Latvijas sekssimbols Edijs. Šajā gadījumā gan, pateicoties viņa omītes instinktam un brāļa izveicībai, viss beidzās labi.

Taču Edijs nav pirmais, kurš seriālā izmēģinājis dzīvi beigt noasiņojot.

Santa, Ziemeļa sieva, šādā pašā veidā mēģināja taisīt pašnāvību pēc tam, kad Ziemelis paziņoja, ka šķiras no viņas. Santa toreiz iekāpa vannā, smuki sapucējusies, paņēma mazo žiletīti un jau gatavojās briesmu darbiem. Bet arī šī pašnāvība tika iztraucēta. Un Ziemeli tas tā aizkustināja, ka viņš sievai piedeva neuzticību.

Notikums ar Santu un UgunsGrēka vispārējās pašnāvību tradīcijas liek domāt, ka arī Edijam pēc vēnu griešanas varētu beidzot sākt veikties mīlestībā.

Tabletītes nerviem vienmēr pa rokai


Foto: Publicitātes foto

UgunsGrēka fani jau pieraduši pie tā, ka visas seriāla varones, neatkarīgi no sava vecuma, statusa un nodarbošanās, allaž somiņās līdzi nēsā kādas spēcīgas tabletes, lai brīdī, ja pārsteidz mīlas likstas, nebūtu tālu jāmeklē pēc pašnāvības līdzekļa.

Seriāla dāmām allaž paticis tabletes "ieraut" kā papildus līdzekli, piemēram pirms slīcināšanās. Dažāda veida nenosakāmas izcelsmes medikamentus pārmērīgos daudzumos UgunsGrēka varones lieto ar tik apskaužamu regularitāti, ka reizēm nav skaidrs, kas klasificējams kā pašnāvības mēģinājums, kas - vienkārši kā vēlme iemigt un nomierināt nervus.

Skaidrs, ka viena no spilgtākajām šāda veida "tablešu pašnāvībām" Ugunsgrēkā bija vērojama 12. sezonas noslēgumā, kad ar ķīmijas palīdzību sev galu padarīt cerēja Vadima pamestā Silvija.

Interesanta šī pašnāvība bija glābēja dēļ. Seriālā reklāmas nolūkos allaž fonā rūcošais iRobots šajā brīdī kļuva par reālu varoni, iesūcot sevī tablešu kalnus, kurus Silvija grasījās notiesāt, un izglābjot varoni no drošas nāves.

Neizmantots potenciāls - šaujamie


Foto: Publicitātes foto

Interesanti, ka nošaušanās, kas ir viens no populārākajiem pašnāvības veidiem dažādos ārzemju seriālos, UgunsGrēka varoņu vidū nav īpaši populārs. Tā kā šī seriāla varoņiem dažāda veida šaujamieroči ir daudz brīvāk pieejami, nekā, piemēram, ezers un žiletes, šis fakts var likties visai mulsinošs.

Iespējams, varoņu izvēli darīt sev galu citādāk skaidro UgunsGrēkā ierastā tendence, ka no pašnāvības pēdējā brīdī parasti izglābt mēdz nākamais mīlnieks.

Seriāla varoņi kaut kur zemapziņā droši vien apzinās, ka potenciālajai mūža mīlai varētu būt grūtāk izglābt kādu, kas iešāvis sev galvā, tāpēc labāk izvēlas slīcināties seklās ūdenskrātuvēs vai spēlēties ar žiletēm.

Par UgunsGrēka nošaušanās celmlauzi varētu kļūt Sofija - lielākā daļa DELFU Izklaides lasītāju uzskata, ka jaunās sievietes nāvē vainojama viņa pati. Ja tas apstiprināsies, būs skaidrs, ka arī Sofijā slēpies kaut kas no Elzas izveicības.

Ja Elzai savulaik izdevās pirms iešanas nāvē pašai sasiet sev rokas, Sofija pirms nošaušanās būs pratusi veikli apklāt savu augumu ar lupatiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!