Foto: Publicitātes foto

Dzīve LNT šovā Lauku sēta kļūst arvien skarbāka. Ceturtdienas, 16.oktobra, vakara sērijā tika paziņots, ka pēc smagas nostrādināšanas dīķa pārveidē šova dalībnieki tiek atstāti bez pārtikas un turpmāk ēdīs tikai mežā atrodamo barību.

Sēriju atklāja vadītāja Aleksandra Riekstiņa pelde dīķī kopā ar apetītelīgu sivēnmāti, kam sekoja nikna saruna ar atlikušajiem dalībniekiem un uzdevuma došana nākamajai nedēļai - jārenovē pīļu dīķis.

Darba laikā neizpalika ēverģēlības - kamēr dāmas rakās pa dubļiem, vīri malā kala lielus plānus un metās viņas iepriecināt, apšļakstot ar smirdīgajiem dubļiem un cenšoties attaisīt krūšturus.

Pēc šī darba skatītājiem beidzot bija iespēja novērtēt lauku sētas dāmu augumus, jo dalībnieces metās mazgāties, nekautrējoties izrādīt kruzuļotu vešiņu.

Zaķīšu saimnieks Zigmunds Zaķis darbu karstumā pameta sešus atlikušos dalībniekus, bet viņi pa to laiku centās atjaunot draudzīgas attiecības un aprunāja saimnieku, kurš pats dzīvojot nekārtībā un kaļot Minhauzena cienīgus plānus cerībā, ka šova dalībnieki visu saimniecību savedīs kārtībā.

Dalībniekus saniknoja Anda pavārmāksla, bet galu galā visi vienojās, ka var ēst arī piedegušos un skābos gardumus, ja jau "kaka ir normāla".

Tomēr, kad pavārs, nespējot apvienot pienākumus pie tilta projektēšanas ar kolēģu pabarošanu, lika visiem jau otro reizi dienā sēsties pie tukša galda, brašuļu mērs bija pilns - viņi niknumā izdzēra jogurtu.

Sarmīte pēc tam atteicās no Anda pagatavotās ēdmaņas, tā vietā sēžot pie tukša šķīvja un ar dakšiņu kasot sev muguru. Viņa paskaidroja, ka kolēģi patiesībā mēģinājuši sakārtot ledusskapi, kā rezultātā nejauši nozaguši un izdzēruši jogurtu. Riekstiņš lēma, ka par zādzību tādos apmēros jāpiemēro sods: vairāk ēdamā šovā nedabūs - būs jāgrauž tas, ko māte daba piedāvā.

Papildus tam Riekstiņš paziņoja, ka čaklākā dalībnieka šonedēļ nebūs, taču visiem tāpat jāpabeidz darbs pie pīļu dīķa. Galu galā saimnieks tomēr par čaklāko nominēja Andi, bet par slinkāko nosauca Sarmīti, kura uz to atbildēja, ka pats Zaķis esot "profesionāls sliņķis".

Paši dalībnieki iekšējā balsojumā lēma, ka blakus Sarmītei uz izbalsošanas svītras sēdīsies Anita. Taču dāmas pārsteidza priecīga vēsts - Zaķim pīļu dīķa projekts tā patīkot, ka viņš šajā nedēļā nevēlas, lai kāds pamestu sētu.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!