Foto: RIA Novosti/Scanpix

Eirovīzijas pirmā pusfināla rezultāti šogad sagādājuši pamatīgu pārsteigumu visiem. Somu panki ar Dauna sindromu - grupa Pertti Kurikan Nimipäivät (attēlā), kuriem bukmeikeri prognozējuši vietu pirmajā trijniekā, nav pat tikuši finālā. Konkursa ilggadējais komentētājs Valters Frīdenbergs jūtas pat ļoti pārsteigts par šādiem rezultātiem.

"Pirmā pusfināla rezultāti un somu panku neiekļūšana finālā arī man ir ļoti liels pārsteigums. Pats biju licis viņus fināla desmitniekā. Nezinu, kas vakar notika Eiropai, man īsti nav izskaidrojuma pirmā pusfināla balsojumam.

Jo ne tikai fakts par slimību - somu panki nodziedāja stilam ļoti labi, dziesma bija atšķirīga un viņu enerģija - lieliska. Un Somijai allaž veicas labi arī pēc politiskā balsojuma. Tā ka šis ir ļoti liels pārsteigums," sarunā ar DELFI Izklaidi neizpratni par pirmā pusfināla rezultātiem pauž Valters.

Pieredzējušo konkursa komentētāju izbrīnīja ne tikai Somijas, bet visas Skandināvijas negaidītā neveiksme pirmajā konkursa pusfinālā. "Dānijai bija lieliska puišu grupa, par kuras iekļūšanu finālā man nebija nekādu šaubu. Viņi netika. Arī Nīderlande netika finālā.

Pirmajā pusfinālā Skandināvija ir cietusi negaidīti lielu neveiksmi, lai gan bija pārstāvēta ar augsta līmeņa dziesmām. Dīvainākais, ka tam nav nekādu politisku iemeslu. Redzēsim, kas notiks otrā pusfinālā," spriež Valters.

Puisis, kurš ilgus gadus komentējot Eirovīzijas norises, jau iepraktizējies visai precīzi noteikt pusfinālu desmitniekus, šī gada pirmajā pusfinālā beidzot kārtīgi kļūdījies. "Četras valstis, par kurām biju ļoti pārliecināts, netika pusfinālā.

Arī bukmeikeri, kuru prognozes allaž ir ļoti precīzas, šogad pamatīgi kļūdījušies. Gribas gan ticēt tam, ka bukmeikeru prognozes par Aminatas labajām izredzēm piepildīsies. Aminata ir pelnījusi iekļūt finālā, un ne tikai tāpēc, ka Latvija sen nav bijusi finālā.

Taču tas, kas notika pirmajā pusfinālā, pierāda, ka šogad kaut ko prognozēt ir ļoti grūti, ja jau pat bukmeikeriem nav izrādījusies taisnība," ļoti aizraujošus tālākos Eirovīzijas notikumus prognozē Valters.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!