Foto: LETA

Latvijas hokeja klubu izlase, kura pārsvarā ir veidota no gados jauniem spēlētājiem, otrdien pirmajā no divām pārbaudes spēlēm Rīgā pagarinājumā pieveica Ukrainas valstsvienību. Klubu izlase uzvarēja ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0).

Šis bija vēsturisks notikums Latvijas hokeja dzīvē, jo vienā komandā un pat vienā maiņā kopā spēlēja trīs brāļi – Roberts, Rodžers un Rihards Bukarti. Brāļi Roberts un Rihards Bukarti spēlē vienā klubā Čehijā, kamēr 19 gadus vecais Rodžers nupat noslēdzis savu pirmo sezonu Kanādas junioros.

Viens no brāļiem Bukartiem tieši kļuva par spēles galveno varoni. 12.minūtē ukraiņi ar Hliba Krivošapkina un Vitālija Ļalkas vairākumā gūtajiem vārtiem bija panākuši vadību ar 2:0. Latvieši atspēlējās ar 18.minūtē gūtajiem Harija Branta vārtiem un 54.minūtē Riharda Bukarta iemesto "golu".

Bukarts pēc pagarinājumā spēlētām divām minūtēm un 15 sekundēm guva arī uzvaras vārtus.

Latvijas izlases vārtus sargāja Linards Feldbergs.

Otrā spēle ar ukraiņiem notiks trešdien, plkst.17.30, Daugavas ledus hallē Rīgā. Līdzjutēji apmeklēt spēli var bez maksas.

Latvijas klubu izlasi vada Raimonds Vilkoits, kuram asistē Ģirts Ankipāns.

Ukrainas izlase pagājušajā nedēļā Kauņā uzsāka treniņnometni, gatavojoties 1B divīzijas pasaules čempionātam. Pasaules čempionāts Viļņā norisināsies no 27.aprīļa līdz 3.maijam. Bez Ukrainas un mājinieces Lietuvas šajā sacensībās startēs arī Ķīnas, Igaunijas, Nīderlandes un Spānijas valstsvienības.

Latvijas klubu izlases sastāvs otrdienas spēlei:

vārtsargi - Linards Feldbergs un Aksels Ozols;

aizsargi - Daniels Goršānovs, Ralfs Bergmanis, Harijs Brants, Patriks Ozols, Renarts Bērziņš, Krišjānis Rēdlihs un Artūrs Andžāns;

uzbrucēji - Roberts Bukarts, Rodžers Bukarts, Rihards Bukarts, Nils Sējējs, Deniss Fjodorovs, Mikus Mintautišķis, Kaspars Ziemiņš, Gustavs Millers, Ričards Bernhards, Fēlikss Gavars, Martins Laviņš un Kristaps Skrastiņš.

Latvijas klubu izlases sastāvs trešdienas spēlei:

vārtsargi - Linards Feldbergs un Aksels Ozols;

aizsargi - Daniels Goršānovs, Ralfs Bergmanis, Harijs Brants, Patriks Ozols, Renarts Bērziņš, Krišjānis Rēdlihs, Vladimirs Zaicevs;

uzbrucēji - Gustavs Millers, Ričards Melnalksnis, Ričards Bernhards, Kaspars Ziemiņš, Deniss Fjodorovs, Mikus Mintautišķis ,Nils Sējējs, Rodžers Bukarts, Jānis Vizbelis, Ernests Krūms, Mārtiņš Lejnieks, Antons Sinegubovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!