Foto: Kadrs no video
Aprīļa sākumā pamatīgi izgāzās amerikāņu dzērienu ražotāja "PepsiCo" jaunākā reklāmas kampaņa. Kompānija atcēla iespaidīgos plānus un atvainojās visiem, kurus reklāma aizskārusi. Nebija ilgi jāgaida, līdz tapusi parodija par neveiksmīgo video.

"PepsiCo" neveiksmi savā labā izmantojis amerikāņu TV šovs "Saturday Night Live". Šova dalībnieks Beks Benets iejutās reklāmas autora-režisora lomā, bet komiķe Sesīlija Stronga atveidoja Kendelu Dženneru.

Parodijas video izspēlē gatavošanos bēdīgi slavenās reklāmas uzņemšanai. Tur tiek demonstrēts, kā idejas spārnotais režisors telefonsarunā ar vairākiem cilvēkiem pamazām sāk apjaust, ka iecerētais sižets ir totāla katastrofa, bet ir jau par vēlu apstādināt video uzņemšanu.

Dženneras atveidotāja izspēlē ne pārāk apķērīgas modeles lomu, mobilajā telefonā stāstot: "Labi, man jābeidz runāt. Man jāfilmējas "Pepsi" reklāmā. (..) Es panāku, ka policisti vairs nešauj uz melnādainajiem, iedodot viņam limonādi. Jā. Es zinu. Jauki, vai ne?"

Zīmīgi, ka video rullīša beigās parādās uzraksts "Live and learn" "("Dzīvo un mācies"), kas imitē oriģinālajā reklāmā pavīdošo saukli "Live for now" ("Dzīvo šodienai").

Atgādinām, ka jauno reklāmas video asi kritizēja cilvēki sociālajos tīklos, pārmetot uzņēmumam protesta gājienu atainojuma izmantošanu peļņas nolūkos – lai pārdotu gāzēto dzērienu – un nemieru banalizēšanu.

Cilvēkiem nepatika arī Kardašjanu ģimenes pārstāves Kendelas Dženneras izmantošana reklāmā, jo veiksmīga modele no slavenas un bagātas ģimenes nav piemērotākais pilsonisko protestu simbols.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!