Laikā, kad Latvijas šovbiznesa aktualitāte numur viens ir konkurss Supernova, internets čum un mudž no viedokļiem – teju katrs šova skatītājs metas sociālajos tīklos, lai slavētu vai gānītu mūsu potenciālās eirodziesmas. Žūrijas eksperts Guntars Račs ieskatījies nelabvēļu komentāros un gatavs kritiķiem šo to paskaidrot.

Latvijas mūzikas profesionālis, kurš ir arī viens no četriem konkursa Supernova žūrijas ekspertiem, piektdienas, 19. februāra, vakarā viesosies telekanāla 360TV raidījumā Mūzikas domnīca, kur mēģinās prognozēt uzvarētāju, kā arī atbildēs uz Twitter lietotāju izteikumiem konkursa sakarā.

DELFI Izklaide piedāvā ielūkoties atbildēs, ko Račs sniedz konkursa skatītājiem, kuri sociālajos tīklos kritizē žūrijas atbalstu "savējiem", sūta Raču pensijā un šausminās par mākslinieku anglisko izrunu.

Eksperts apsola skauģiem pēc pāris gadiem tiešām doties pensijā un, lai pārmācītu kritizētājus, pat ņem talkā dzejnieka Andra Kiviča vārdus.

Račs analizē arī dziedātājas Lienes Šomases žūrijai veltītos skarbos izteikumus Supernova sakarā. Māksliniece ekspertiem pārmeta iespējamo "blatu sistēmu" un ieteica pievērst lielāku uzmanību tiem izpildītājiem, kam piemīt "enerģētika", tā vietā, lai balsotu par Justu.

Račs atzīstas, ka Šomases vēstījums viņam īsti nešķiet saprotams, un norāda uz to, ka Liene ar publisko plosīšanos visticamāk pati mēģina popularizēt savu kolēģi bērnu radošajā studijā Paulu Dukuri.

Piektdienas pēcpusdienā gan tapis zināms, ka svētdien, 21. februārī, Račs starp Supernova žūrijas locekļiem nebūs. Viņa vietu ieņems DJ Rudd, kurš dalībniekus vērtēja konkursa atlasēs un bija viens no stingrākajiem kritizētājiem.

Tiesa, kā paskaidroja šova producente Ilze Jansone, Račam tomēr būs teikšana finālistu izvēlē, jo žūrijas kapteinis Kaspars Roga sazvanīsies ar Raču, lai uzklausītu viņa viedokli par TV ekrānos redzēto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!