Foto: Publicitātes foto

Izskaņai tuvojas skatītāju dedzīgi apspriestais televīzijas šovs Precos ar svešinieku!, un pirmspēdējais raidījums bija veltīts vienai no nozīmīgākajām laulības dzīves sastāvdaļām - konfliktu risināšanai.

Kā atzina viena no šova ekspertēm - antropoloģe Maija Surska - pirmie konflikti laulībā parādoties tad, kad gaidas un priekšstati, kāds otrs varētu būt, sastopas ar realitāti. Arī šova dalībniekiem nācās ar to saskarties.

Vissmagāk klājās līdz šim cerīgākam pārim Raimondam un Zaigai (abi attēlā) Raimonds gatavojās savu mīļoto bildināt, bet brīdī, kad viņš jau bija nolēmis iegādāties laulību gredzenu, šova veidotāji saņēma ziņu – puisis ir pārdomājis.

"Es domāju, ka mēs tomēr neesam radīti, lai būtu kopā," pēc strīda, kas lika pārdomāt bildinājuma plānu, atzina Raimonds, kurš sākumā domājis, ka abi spēs viens otram pieslīpēties, bet, laikam ejot, sapratis, ka "viņa nav mans cilvēks".

Seksoloģe Aija Tula-Rijkure notikušo skaidroja ar Zaigas vēlmi Raimondu analizēt un kontrolēt, kā arī savu lomu spēlējis tas, ka viņi viens otram nav pietiekami atklājuši savas emocijas.

Pēc strīda Zaiga bija aizbēgusi, bet mājās viņa atgriezās ar ziediem. Raimonds gan noburkšķēja, ka viņam ziedi nekad nav patikuši, bet vēlāk Zaiga atklāja, ka naktī "bijusi intimitāte". Tiesa, no rīta no vīra nav bijis ne mīļums, ne bučas.

"Jūtos neiederīgi, nevajadzīgi, tā, ka jāiet mājās," pēc kopā pavadītās nakts atzina Zaiga, bet Raimonds ierosināja padzīvot atsevišķi.

Kādu laiku pacentusies vēl, Zaiga savāca mantas un atgriezās savā dzīvoklī. Raimonds viņu pat nav mēģinājis atrunāt, tāpēc jaunā sieviete atzina – acīmredzot vīram viņa nav bijusi pietiekami svarīga.

Dzīvojot šķirti, abi gan kontaktus nepārtrauca un brīvdienās viens pie otra ciemojās, mēģinot atjaunot sākotnējās jūtas, bet nekas viņiem lāga nesanāca – Zaiga no Raimonda gaidīja ieinteresētību, bet puiša sajūtas bija noplakušas, šķiet, uz neatgriešanos.

Ulvim un Zanei kopdzīvē strīdu praktiski nav – viņi viens otram atklājot savu viedokli, bet vārdu apmaiņas neesot. Šajā gadījumā atklātu sarunu iniciators vairāk bijis Ulvis, bet, viņaprāt, Zane nav izrādījusi īpašu atsaucību un daudz klusē.

Tāpat problēmas sagādā tas, ka Zane neizrādot pietiekamu sievišķīgu maigumu un, piemēram, nepievienojās vīram kopīgā vannas peldē, kā arī sievas nekārtīgā daba – viņa aiz sevis atstājot lielu bardaku, kas vīru dara nemierīgu.

Arī Zanda un Uģis nav strīdējušies, bet tas izskaidrojams ne tikai ar abu līdzīgajiem raksturiem un pasaules uzskatiem, bet arī ar to, ka darba grafiku dēļ viņi nemaz tik bieži nepavada laiku kopā.

Šis pāris vēl aizvien stingri turas pie pārliecības, ka abus saista tikai cieša draudzība, bet laulāto attiecībām šajā gadījumā nav nākotnes. Savu lomu spēlē arī fakts, ka Zanda vēl aizvien ir iemīlējusies savā iepriekšējā puisī, kurš viņas mammai medusmēneša brauciena laikā lūdza meitas roku.

Galu galā Uģis un Zanda pieņēma draudzīgu lēmumu, ka ir jāšķiras, sieva pačukstēja, ka arī Uģim esot draudzene, vīrs sievai palīdzēja sakravāt mantas, un jau nākamajā - noslēguma - raidījumā skatītāji uzzinās gan to, vai Uģis un Zanda patiešām nepamēģinās vēl vienu reizi, gan to, kā eksperiments beigsies abiem pārējiem pāriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!