Foto: F64

Svētdienas, 11. novembra, vakarā kanāla TV3 skatītāji atkal varēja baudīt šovu "X Faktors", kurā šonedēļ nedalītu "dīvāna ekspertu" uzmanību izpelnījās Baltkrievijas dziedātāja Kattie.

Šova ceturtajā tiešraidē no tālākas cīņas kā pirmais izstājās Reinis Straume, kurš bija saņēmis vismazāko skatītāju atbalstu. Savukārt par palikšanu cīnījās precētais pāris Signe un Jānis un Roberts Memmēns. Žūrijas pārstāve Aija Auškāpa lēma, ka mājās dosies mīlas duets.

Kā jau ierasts, visa raidījuma laikā skatītāji ekrānos notiekošo aktīvi komentēja "Twitter" tīklā.Tika lauzti šķēpi par skatītāju balsojuma rezultātu un žūrijas lēmumu, bet vislielāko uzmanību patriotiskajā tiešraidē izpelnījās Kattie.

Jaunie censoņi, godinot Lāčplēša dienu, šonedēļ dziedāja kompozīcijas latviešu valodā. Tiesa, baltkrieviete Kattie bija vienīgā, kura izpildīja skaņdarbu svešvalodā. Viņa skatītājus un klausītājus apbūra ar Raimonda Paula dziesmu "Я тебя рисую".

Kattie pirms dziesmas aizkadrā atzina, ka ļoti cerot tuvākajā laikā savas latviešu valodas zināšanas izkopt tiktāl, lai viņa varētu visu dziesmu nodziedāt latviski. Pēc priekšnesuma izskanēšanas viņa skatītājiem nodemonstrēja, kādus jaunus vārdus un frāzes viņa šonedēļ apguvusi.

Savukārt raidījuma izskaņā liels bija skatītāju pārsteigums, kad visu dalībnieku kopdziesmu – Ērika Ešenvalda kompozīciju "Dvēseles dziesma" – Kattie nodziedāja skaidrā latviešu valodā.

Censone no Baltkrievijas bija teicami apguvusi skaņdarba vārdus un, izpildot savas partijas, priecēja ar dziedājumu skaidrā latviešu mēlē. Kattie izpildījums un uzcītība patriotiskajā raidījumā atmaksājās ar uzviju – raidījuma skatītāji sociālajos tīklos naski viņu slavēja un apjūsmoja, veltot ne vienu vien komplimentu par cieņas izrādīšanu Latvijai un vēlmi apgūt valodu.

Lai gan "dīvāna eksperti" raidījuma izskaņā joprojām spriedelēja par zaudētājiem un tiem, kuriem nācās šovu pamest, lauvas tiesa uzmanības tomēr tika Kattie un viņas dziedājumam latviešu valodā, kas, kā atzina daudzi skatītāji, bija aizkustinājis līdz sirds dziļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!