Otrdienas, 19. maija, vakarā Vīnē tika dots starts 60. Eirovīzijas dziesmu konkursam, un pirmie pusfinālisti cīnījās par iespēju iekļūt lielajā finālā.

Pirmajā vakarā uz skatuves kāpa 16 valstu pārstāvji, un, tā kā Latvijas skatītāji šoreiz balsot nevarēja, mums atlika tikai turēt īkšķus par sev simpātiskākajiem izpildītājiem un izvēlēties favorītus, par kuriem balsot finālā.

Pirmā pusfināla kompānija bija gana raiba - otrdienas vakarā par ceļazīmi uz finālu cīnījās Igaunijas pārstāvji, duets Elīna un Stīgs ar dziesmu Goodbye to Yesterday, Krievijas dziedātāja Polina Gagarina, Somijas grupa Pertti Kurikan Nimipäivät, kuras dalībniekiem ir Dauna sindroms, dūšīgā Serbijas pārstāve Božana un citi.

Pēc žūrijas un skatītāju balsojumu apkopošanas tapa zināms, ka finālam kvalificējas Albānija, Armēnija, Krievija, Rumānija, Ungārija, Grieķija, Igaunija, Gruzija, Serbija un Beļģija.
Latvijai līdz izšķirošajiem notikumiem gan vēl drusku jāpaciešas - mūsu Aminata par iekļūšanu finālā cīnīsies ceturtdien, 21. maijā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!