Pēc lieliskās uzstāšanās Eirovīzijas otrajā pusfinālā Latvijas pārstāve Aminata Savadogo (attēlā) pievienojusies finālistu pulciņam. Nupat sadalīti visu 27 finālistu uzstāšanās kārtas numuri, un sākas intensīva gatavošanās lielajam šovam.

Kopā Eirovīzijas 2015 finālā iekļuvušas 27 valstis. Desmit no tām tika noskaidrotas pirmajā pusfinālā, desmit - otrajā. Auomātiski finālā iekļūst arī Eirovīzijas "lielais piecinieks", pagājušā gada uzvarētāju valsts Austrijas pārstāvis, kā arī šogad par godu konkursa jubilejai startē arī Austrālija.

Numurus, ar kādiem uzstāsies katras valsts mākslinieki, sadalījuši konkursa producenti. Latvijas pārstāvei Aminatai iedalīts 19. kārtas numurs, kurš Eirovīzijas kontekstā skaitās viens no iekārojamākajiem.

Aminata uz skatuves kāps uzreiz pēc Polijas pārstāves, kura dziedās ar 18. numuru, bet pēc Latvijas pārstāves dziedās Rumānijas blice.

Sestdienas šovu atklās Slovēnija, bet noslēgs Itālija. Igaunija un Lietuva uzstāsies attiecīgi ar ceturto un septīto kārtas numuru.

Preses konferencē pēc otrā pusfināla, kurā paziņots arī par uzstāšanās secību finālā, Aminata pateikusies visiem atbalstītājiem un atklājusi, ka ļoti spēcīgi izjutusi fanu līdzi jušanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!