Foto: LETA

10. maija vakarā Diseldorfā sākās ikgadējais starptautiskais dziesmu konkurss Eirovīzija, un pēc pirmā pusfināla noskatīšanās daudzu latviešu prātus satraucis fakts, ka žurnālista Kārļa Streipa (attēlā) vietā raidījuma komentēšana uzticēta dziedātājam Valteram Frīdenbergam.

Gan pirmā pusfināla pārraides laikā, gan pēc tās dažādos sociālajos tīklos aizsākās diskusijas par nozīmīgajām izmaiņām, un daļa sabiedrības pauda acīmredzamu vēlmi likt Latvijas Televīzijai saprast, ka ilggadējā Eirovīzijas komentētāja nomaiņa bijusi liela kļūda.

Publiskajam sašutumam Twitter mikrobloga vietnē pievienojies arī ilggadējais Eirovīzijas nacionālo atlašu dalībnieks - ārzemēs populārais dziedātājs Lauris Reiniks.

"Es tiešām nesaprotu LTV. Eirovīzijai noņemt K. Streipu kā komentētāju ir kā A. Kreipānu no sporta komentēšanas noņemt! Totāls sviests!!!" - ne pa jokam brīnījās Reiniks, kuram pievienojušies arī citi ar mūzikas industriju saistīti cilvēki.

Lai mudinātu Latvijas Televīziju pārvērtēt savu lēmumu par komentētāja maiņu, brīdi pēc pirmā pusfināla beigām internetā nonāca petīcija par Streipa atgriešanos Eirovīzijā, kuru izplatījis skandalozais pašmāju literāts Nils Sakss jeb Nils Konstantinovs - petīciju kopš tās ievietošanas jau parakstījuši vairāki simti cilvēku.

Sarunā ar izklaides portālu Mango viņš nepieciešamību pēc šādas akcijas skaidroja ar to, ka pārraide pēc Streipa aiziešanas kļuvusi daudz garlaicīgāka.

"Skatoties drausmīgi pietrūka Streipa attieksmes. Bija šausmīga garlaicība. Valters ir foršs, bet Eirovīzija nav tik nopietns pasākums - tur vajag komentēt, nevis tikai sniegt informāciju, ko Valters darīja labi, bet ar to nepietiek," absolūti nopietni skaidro Sakss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!