Foto: F64

Analizējot Eirodziesmas vadītāja Valtera Frīderberga misēkli, kas pieļauts, paziņojot konkursa uzvarētāju, ilggadējais Eirovīzijas fināla komentētājs žurnālists Kārlis Streips (attēlā) atzīst, ka nenosoda Valteru, taču priecātos, ja turpmāk Eirovīziju komentēt atkal ļautu viņam.

"Kļūdas jau gadās dzīvajos raidījumos, un es tur neko ļoti nosodošu nesaskatu. Protams, Samantai tas bija liels pārdzīvojums, taču tā tas tiešraidēs var notikt.

Tas, vai ļaut Valteram turpmāk komentēt Eirovīziju, nav mans lēmums, bet, ja tas būtu mans lēmums, es nebūtu neapmierināts, ja Eirovīziju komentēt atkal piedāvātu man. Tas gan uzreiz nenozīmē, ka es uzskatu, ka to nedrīkstētu ļaut darīt kādam citam," sarunā ar DELFI Izklaide savas domas pauž Streips.

Viņš ar interesi seko līdzi visam, kas notiek Eirodziesmas sakarā, un pieredzējušajam žurnālistam ir savs viedoklis par skandāliem, kas šogad apvij konkursu.

"Ir mainījies balsošanas process, un skatītājiem vēl tas jāpieņem, bet es nesaskatu liecības par to, ka kaut kur balsošanas laikā notikusi žulīšanās. Jauki, ka skatītājiem rodas pastiprināta interese par to, kas notiek konkursā; cilvēki iesaistās.

Arī es varu lepoties ar to, ka aktīvi iesaistījos, atbalstot dziesmu, kurai pats esmu radījis tekstu - Elizabetes Zagorskas You are a Star. Acīmredzot gan ne visai veiksmīgi," ironizē Streips.

Arī viņam nav skaidrs, kāpēc Elizabetei pēdējā brīdī aizliegts rādīt iespaidīgo uguns šovu, taču žurnālists cer, ka pie vainas nav viņa attiecības ar Ventspils pašvaldību. Jebkurā gadījumā - fakts, ka Elizabete pusfinālā ieguva otro vietu, bet finālā palika pēdējā, Streipu dara nedaudz aizdomīgu.

Tāpat kā finālā atbalstījis Elizabeti, viņš turēs īkšķus par Anmary panākumiem starptautiskā arēnā.

"Anmary dziesma sākas ar tekstu, ka viņa piedzima gadā, kad Eirovīzijā uzvarēja īrs, un arī tālāk dziesmā ir atsauces uz Eirovīziju. Šādu dziesmu veiksmi ir īpaši grūti prognozēt - citu gadu tās aiziet ļoti labi, citreiz - nekā. Redzēsim, kā būs," par Anmary iespējām spriež Eirovīzijas eksperts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!