Foto: Vida Press
22. jūlijā pasaulē nāca Kembridžas hercogienes Katrīnas un prinča Viljama pirmdzimtais dēls Džordžs Aleksandrs Luiss jeb Kembridžas princis Džordžs, kura dzimšana izraisīja vēl nepieredzētu masu histēriju britu sabiedrībā.

Pēc savas vecvecmāmiņas (karalienes Elizabetes II), vectēva (Velsas prinča Čārlza) un tēva (Kembridžas hercoga jeb prinča Viljama) mazulis ir trešais rindā uz Lielbritānijas troni.

Lai gan masu neprāts ir sasniedzis neiedomājamus apmērus, tomēr arī agrāk sievietēm ir dzimuši bērni, arī aristokrātēm, tāpēc DELFI Izklaide piedāvā nelielu vēsturisku ekskursu, kā izskatījušies britu karaliskie bērni neilgi pēc dzimšanas.

Pirmā fotogrāfija ir no 1926. gada - pirmā zināmā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II, toreiz vēl princeses Elizabetes, fotogrāfija (attēlā), kas uzņemta, kad meitenīte bija tikai dažas nedēļas veca.

Hronoloģiski tālāk seko viņas vīrs - Edinburgas hercogs, princis Filips gada vecumā un karalienes Elizabetes II vienīgā radiniece - viņas māsa Snoudonas hercogiene, princese Margareta, kura gan 2002. gadā ir mirusi.

Tālāk seko karalienes Elizabetes II vienīgā meita - princese Anna (11. rindā uz troni), viņas vecākais dēls - Velsas princis Čārlzs (nākamais troņmantnieks), otrais dēls - Jorkas hercogs, princis Endrjū (piektais rindā uz troni) un trešais dēls - Veseksas ērls, princis Edvards (astotais rindā uz troni).

Pēc viņiem seko prinča Čārlza un princeses Diānas bērni - Kembridžas hercogs, princis Viljams (otrais rindā uz troni) un Velsas princis Harijs (ceturtais rindā uz troni).

Tālāk seko princeses Annas vienīgais dēls Pīters Filipss (12. rindā uz troni) un viņas vienīgā meita Zāra Filipsa (15. rindā uz troni).

Savukārt prinča Endrjū un Jorkas hercogienes Sāras bērni ir Jorkas princese Beatrise (sestā rindā uz troni) un Jorkas princese Eiženija (septītā rindā uz troni).

Lai gan formāli rindā uz troni gaida piecdesmit cilvēki, īso vēsturisko ekskursu noslēdzam ar prinča Edvarda vienīgo meitu - lēdiju Luīzi Vindzoru (desmitā rindā uz troni) un viņa vienīgo dēlu - Džeimsu, vikontu Severnu (devītais rindā uz troni).
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!